"Crveno-bijeli" ove sezone neće igrati u Ligi šampiona: Zvezda pala sa penala

Dejan Marić
"Crveno-bijeli" ove sezone neće igrati u Ligi šampiona: Zvezda pala sa penala

NIKOZIJA - Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone neće igrati u Ligi šampiona, pošto su zaustavljeni u trećem kolu kvalifikacija za elitno društvo.

"Crveno-bijeli" ove sezone neće igrati u Ligi šampiona: Zvezda pala sa penala
Bolja je bila Omonija, koja u paklenoj vrućini Nikozije slavila nakon izvođenja jedanaesteraca (4:2). Regularnih 90 minuta završeno je rezultatom 1:1, da bi semafor isto pokazivao i nakon dva produžetka. Domaćin je u penal-ruletu bio spretniji, a tragičari su bili Dijego Falčineli i Miloš Degenek, čije udarce je odbranio abijano.

Četi Dejana Stankovića za utjehu ostaje plej-of Lige Evrope, u kojem može da izbori novu evropsku jesen, četvrtu uzastopnu te finu finansijsku injekciju od najmanje pet miliona evra.

Omoniji, koja je treći put igrala produžetke u tri kola kvalifikacija, ostaje posljednja prepreka ka istorijskom uspjehu, bitka sa Olimpijakosom.

Utakmica je počela spornom situacijom. Igrao se treći minut kada je El Fardu Ben "pobjegao" odbrani domaćina, ušao u duel sa Mihaelom Liftnerom, koji ga je kao posljednji igrač odbrane oborio na ivici šesnaesterca. Sudija Kris Kavano je samo odmahnuo rukom.

Iz ove akcije se dalo naslutiti kako će igrati Zvezda. S obzirom na to da Dejan Stanković nije mogao da računa na klasičnog napadača, u špic je poslao Aleksu Vukanovića, iza kojeg su vrebali Ben i Aleksandar Katai po bokovima te "desetka" Gejlor Kanga.

I, ova postavka nije bila nimalo loša. Jer Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu GSP stadiona, diktirala tempo, stvarala prilike, doduše, ne toliko opasne.

Kada se očekivalo da srpski prvaci dodatno stegnu obruč, Omonija je povela. I to prilično spretno. Đordi Gomez je u 31. minutu mudro gađao iz kornera, Milan Borjan je samo uspio da odbije loptu do stative, ona se vratila u polje, te je pogodila Liftnera i završila u mreži.

Zvezda nije dozvolila da ju šokantno primljen gol poljulja. Nastavila je sa boljom igrom i naplatila je pogotkom u 45. minutu. Bila je to dobra akcija po desnoj strani, Marko Gobeljić je gurnuo loptu do Bena, ovaj odlično centrirao na peterac, a tamo se iz drugog plana prikrao Mirko Ivanić te glavom "poentirao".

I u ostatku susreta Beograđani su bili bolji tim, ali im je po pravilu nedostajalo koncentracije u finišu. I Omonija je, doduše, imala svoje šanse, međutim, strijelci nisu bili raspoloženi.

Kosovo je Srbija

Fudbaleri Crvene zvezde imali su toplu dobrodošlicu na Kipru, za razliku od dočeka u Tirani, gdje su igrali drugi meč kvalifikacija za elitu. "Crveno-bijeli" su se osjećali prijatno, a posebnu podršku imali su od navijača lokalnog APOEL-a, koji su ih pozdravili uz transparent na kojem je pisalo: "Kosovo je Srbija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana