Crvena zvezda se rješava viška igrača: Nema mjesta za Jirku, Čaušića, Ebisilija

Agencije
Crvena zvezda se rješava viška igrača: Nema mjesta za Jirku, Čaušića, Ebisilija

Beograd - Dolazak velikog broja fudbalera u Crvenu zvezdu primorao je upravu kluba da pojedince pošalje na pozajmice, dok još mnogima traži ekipu za nastavak karijere.

Sportski direktor “crveno-bijelih” Mitar Mrkela najavio je odlaske fudbalera Erika Jirke, Lorenca Ebisilija i Gorana Čaušića, kao i da postoji veliko interesovanje za Milana Pavkova, čiji je transfer u Kinu propao pred samo potpisivanje ugovora iako je stameni napadač već bio na pregledima u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Jirka je već promovisan kao član niškog Radničkog u koji je stigao i Dejan Meleg, takođe na pozajmicu, dok iz ekipe ne mrda Miloš Vulić na koga se ozbiljno računa.

- Jirka ide u Radnički, a velika je verovatnoća da odlazi i Čaušić, ne mogu da otkrivam više. Ima dosta interesovanja i za Pavkova, videćemo u narednim dana šta će se desiti sa usmenim ponudama. Devet stranaca je mnogo za našu ekipu i u narednom periodu trebalo bi da ode i Ebisilio. Vulić je igrač Zvezde i ostaje, dosta očekujemo od njega - rekao je Mrkela poslije promocije Hozea Alberta Kanjasa.

Osim njega, na “Marakanu” su stigli Brazilac Žander, Portugalac Tomane i Radovan Pankov. Zvezdina akvizicija iz Španije rekao je da je od srpskog reprezentativca Aleksandra Prijovića mnogo čuo o prvaku Srbije i da mu je pomogao u izboru kluba nakon odlaska iz PAOK-a. Bivši vezni igrač Betisa, Espanjola i Svonsija ima 32 godine i zajedno sa Prijovićem je igrao u solunskom klubu, a prvi je Španac u istoriji Zvezde.

- Prije nekoliko dana pričao sam s njim, rekao mi je da je klub istorijski. Pomogao mi je dosta i ponudio mi pomoć ako mi bilo šta zatreba u Srbiji. Volio bih da dođe na neku utakmicu - rekao je Kanjas na promociji na stadionu “Rajko Mitić”.

Španac će nositi dres sa brojem 87 koji predstavlja njegovu godinu rođenja i koji mu je donio mnogo sreće prošle sezone.

- Drago mi je što sam došao u veliki klub koji je bio prvak Evrope 1991. godine. Bilo je drugih ponuda, i od PAOK-a da produžim ugovor, ali nije bila zadovoljavajuća. Čim su me zvali iz Zvezde, nisam imao nedoumica. Zvezda ima sjajnu ekipu, najbolju u Srbiji i vjerujem da možemo da igramo u Ligi šampiona. Nadam se da ću pokazati na terenu da sam pravo pojačanje - kazao je Kanjas.

Inače, Zvezda je u srijedu prodala čak 355 sezonskih ulaznica, što je rekord kada je riječ o prodaji u jednom danu.

Ništa o FSS

Mrkela se dotakao i spekulacija da je pozvan iz Fudbalskog saveza Srbije da naslijedi Darka Kovačevića na funkciji sportskog direktora.

- Nisam pričao o tome. Drago mi je ako se interesuju, izuzetno cenim ljude iz FSS, gde sam proveo sedam godina. Ipak, svi moji planovi usmereni su ka Zvezdi i kvalifikacijama za Ligu šampiona - zaključio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana