Crvena zvezda poslala ponudu za Kampaca, čeka se odluka Reala?

Tanjug
Crvena zvezda poslala ponudu za Kampaca, čeka se odluka Reala?

MADRID - Košarkaški klub Crvena zvezda obavijestio je čelnike madridskog Reala da je poslao ponudu za argentinskog igrača Fakunda Kampaca, prenose specijalizovani košarkaški sajtovi Jurohups i Sportando.

Crvena zvezda je juče prosledila mejl Realu u kojem je obavijestila madridski klub da je Kampacu ponudila dvogodišnji ugovor, koji je vrijedan 1,8+2,5 miliona evra.

"Kampaco bi u prvoj sezoni u Zvezdi zaradio 1,8 miliona evra neto, a u drugoj 2,5 miliona evra uz mogućnost da argentinski košarkaš ne produži ugovor. Real ima još devet dana da odgovori na ponudu Crvene zvezde, pošto madridski klub zadržava pravo da izjednači ponudu bilo kog tima", navodi Jurohups.

Sportando i Jurohups ističu da je ponuda Crvene zvezde jedina, pošto su Armani i Fenerbahče odustali od interesovanja za argentinskog košarkaša.

"Ostaje pitanje ko će da plati ostatak prava, koje na Kampaca u Evropi poseduje Real. Argentinski plejmejker je morao da plati šest miliona evra pre dve godine da bi otišao u Denver, a madridskom klubu duguje još oko 2,6 miliona evra. Kampaco bi imao izlaznu klauzulu u ugovoru sa Zvezdom. Ako Argentinac potpiše ugovor sa Zvezdom, Real bi izgubio dalja prava na Kampaca", dodaje se u tekstu Jurohupsa.

Kampaco (31) je ponikao u Penjarolu, a potom je igrao za Mursiju i Real prije nego što je 2020. otišao u Denver. On nije uspio da se nametne u ekipi Denvera, a u oktobru je potpisao negarantovani ugovor sa Dalasom. Međutim, čelnici Dalasa su prije nekoliko nedjelja odlučili da zahvale na saradnji argentinskom košarkašu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana