Crvena zvezda iz Litvanije kreće ka Ligi šampiona

Glas Srpske
Crvena zvezda iz Litvanije kreće ka Ligi šampiona

Marijampolje - Putovanje ka Ligi šampiona fudbaleri Crvene zvezde počinju u Marijampolju, malom mjestu nadomak košarkaški poznatog Kaunasa, mjestu gdje su prošle godine potvrdili prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Žrijeb je ponovo spojio šampiona Srbije sa Suduvom, ali za razliku od prethodne uspješne kampanje kojoj se nadaju svi u “crveno-bijelom” taboru, ovaj put u prvom kolu kvalifikacija. Zvezda je ljetos uspješno riješila zadatak i sa ukupnih 5:0 preskočila prvaka Litvanije. Imajući u vidu da su Beograđani bogatiji za iskustvo svih velikih mečeva poslije toga, a da su na papiru možda i kvalitetniji nego prošle sezone, bilo bi čudo da ne riješe prvi ovosezonski zadatak (20 časova, ELTA HD).

Veliki broj fudbalera Suduve, koji su prošle godine igrali i dalje su u klubu, a stiglo je i nekoliko pojačanja. Na ruku Litvancima ide i što su u takmičarskoj formi, jer tamošnje prvenstvo počinje u martu. Suduva ima odličan skor, 14 pobjeda u posljednjih 15 utakmica i ubjedljivo prvo mjesto na tabeli.

- Svakako će nam prošlogodišnje iskustvo mnogo značiti. Iako smo ubedljivo pobedili u dvomeču uvek treba biti oprezan kada igrate sa istim protivnikom više puta. Očekuje nas tvrd rival, ekipa koja se pojačala u odnosu na prošlogodišnje kvalifikacije. Naš stručni štab uradio je detaljnu analizu protivnika, na vreme su nam predočili sve prednosti i mane Suduve. Odlična pripreme su iza nas, dobro smo radili i verujem da će sve to biti dovoljno da u Litvaniju ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti miran revanš pred našom vatrenom publikom u Beogradu - rekao je vezni fudbaler Branko Jovičić.

Zvezda je ovog leta dovela pet pojačanja - golmana Nikolu Vasiljevića, štopera Radovana Pankova, koji nije otputovao u Litvaniju, lijevog beka Žandera, veznog fudbalera Hozea Kanjasa i napadača Tomanea. Nekoliko igrača je otišlo, neki će još napustiti klub, ali je najvažnije da je jezgro ekipe na okupu. Trener Vladan Milojević računa za ovaj meč i na Milana Pavkova, koji je najbliži odlasku.

- Nadam se da možemo ponovo da budemo ubedljivi u Marijampolju. Od nas sve zavisi, ako uđemo dobro u meč verujem da ćemo da pobedimo. To je presudno. Znamo ih dobro, isti je trener, a ekipa se nije puno menjala - poručio je desni bek Filip Stojković.

Jedna dilema

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ima nekoliko dilema u vezi sa početnom postavom, a najviše razmišlja o vrhu napada. Ričmond Boaći se mučio tokom priprema i nije na očekivanom nivou, dok je Milan Pavkov bio povrijeđen, pa je putovao u Kinu, gdje mu je propao transfer, a sada očekuje novu ponudu. Cjelokupne pripreme preskočio je i Milan Borjan, ali bi on trebalo da ima zagarantovano mjesto među stativama. Očekuje se da se u postavi nađu još Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić, Jovičić, Jovančić, Ben, Ivanić, Marin, te Boaći ili Pavkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana