Crvena zvezda dočekuje Ludogorec u petom kolu Lige Evrope: Pobjeda može da donese proljeće

G.S.
Crvena zvezda dočekuje Ludogorec u petom kolu Lige Evrope: Pobjeda može da donese proljeće

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde nemaju mnogo izbora ukoliko žele da prezime u Evropi - pobjeda protiv Ludogoreca (18.45 časova) nameće se kao obaveza.

Splet nesrećnih okolnosti u meču sa Mitjilandom malo je zakomplikovao već viđen prolazak grupe F Lige Evrope, ali fudbaleri koje predvodi Dejan Stanković i dalje sve drže u svojim rukama. U zavisnosti od ishoda meča Mitjiland - Braga, pobjeda nad otpisanim Bugarima mogla bi da razriješi sve dileme. Ipak, strateg Zvezde je oprezan pred utakmicu sa velikim dužnikom još iz perioda dok je na klupi sjedio njegov prethodnik Vladan Milojević.

- Ovoj utakmici prilazimo sto odsto takmičarski. Znamo šta pobeda može da nam donese. Poštujemo njihovu istoriju, imaju čime da se pohvale prethodnih godina. Sa nama neće biti Marko Gobeljić i Miloš Degenek zbog suspenzije. Seku Sanogo se vratio, videćemo da li će moći 90 minuta. Luj Dioni je van stroja, vratili smo i Pipa Falka - rekao je Stanković.

Ludogorec ima još više problema sa povredama, naročito defanzivaca. Izvjesno je da će Bugari biti oslabljeni za kapitena Antona Nedjalkova na lijevom beku, kao i standardnog štopera Žozea Sa. Veliko je pitanje da li će Sisinjo moći da pomogne, a tek se oporavio i najbolji igrač Kiril Daespodov.

- Vidim da se priča da će oni doći bez par igrača, ali ako vratimo film unazad, mi smo tamo bili bez nekoliko igrača, pa smo napravili jednu od najlepših pobeda - rekao je Stanković.

Štoper “crveno-bijelih” Aleksandar Dragović kaže da će igrači učiniti sve da obraduju navijače koji će ovaj put zbog kazne UEFA neće moći da budu na tribinama. Ipak, podrška neće izostati jer će kapije biti otvorene za klince i klinceze do 15 godina.

- Imali smo već jednu meč loptu, nismo je iskoristili. Ovo je najbitnija utakmica, hoćemo da pobedimo. Nažalost, neće biti navijača, ali hoćemo da pobedimo za njih i da prezimimo u Ligi Evrope - poručio je Dragović.

Stanković kaže da uglavnom zna koji će igrači istrčati na teren.

- Ne mogu da znam do početka utakmice koga će izvesti Ludogorec, tako da sam više koncentrisan na nas, 95 odsto znam ko će izaći i kako ćemo se suprotstaviti. Mi smo uvek samokritični, ne bežimo od odgovornosti, pre svega ja, posle toga i ovi momci. Kada pogrešimo, znamo da smo pogrešili i radimo na tome da sve ispravimo. S obzirom na to da gajimo stil igre koji je dosta ofanzivan, normalno je da, ako ne kazniš protivnika, imaš pet šansi i ne daš gol ili dva, moraš se nadati padu koncentracije. Ne opravdavam ga, ali razumem taj pad. Zato postoji odbrana, golman, svi smo jedna ekipa. Radimo na tome da imamo ravnotežu, prevashodno kada napadamo - zaključio je mladi stručnjak.

Grupa F

Crvena zvezda - Ludogorec (18.45), Mitjiland - Braga (18.45)

1. Braga      4        3        0        1        9:5     9

2. C. zvezda          4        2        1        1        4:3     7

3. Mitjiland       4        1        2        1        4:5     5

4. Ludogorec       4        0        1        3        3:7     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana