Čelnici Odbojkaškog saveza Srbije i Srpske razgovarali o budućoj saradnji

Srna
Čelnici Odbojkaškog saveza Srbije i Srpske razgovarali o budućoj saradnji

BEOGRAD - Čelnici Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) i Odbojkaškog saveza Republike Srpske (OSRS) razgovarali su o planovima buduće saradnje dva saveza koja, između ostalog, predviđa i zajedničku organizaciju priprema seniorskih reprezentacija Srbije u Srpskoj.

Prijedlog saradnje predviđa nastavak testiranja najmlađih odbojkašica i odbojkaša u Srpskoj, kao i edukaciju najmlađih u okviru projekta OSS "Moj prvi smeč", te učešće trenera na seminarima u organizaciji OSS, kao i učešće stručnjaka iz OSS na seminarima za trenere i sudije, koje organizuje OSRS, saopšteno je danas iz OSS-a.

Programom saradnje najavljeno je stažiranje trenera iz OSRS na svim reprezentativnim akcijama OSS, kao i podrška OSS plaćanjem školarine za dva trenera iz OSRS na Sportskoj akademiji u Beogradu.

Dogovorena je i zajednička organizacija prijateljskih utakmica reprezentacija Srbije u Republici Srpskoj, kao i zajednička organizaciju odbojkaških kampova u Republici Srpskoj i Srbiji.

Dva Saveza su najavila uspostavljanje bliže saradnje odbojkaših klubova iz Srbije i Republike Srpske u skladu sa obostranim interesima.

Saradnja OSS i OSRS počela je organizacionom i stručnom podrškom formiranja OSRS 1993. godine i traje neprekidno do sada sa raznim vidovima saradnje.

OSS i OSRS su dobitnici visokih priznanja 2017. i 2019. godine za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije u oblasti sporta, prilikom izbora najboljih sportista Srpske.

Sastavni dio ove saradnje su i izuzetni odnosi sa Savezom za školski sport Srbije, koji je donirao kompletnu opremu za sportove sa loptom za osnovne škole u Republici Srpskoj.

Sve aktivnosti i promocije dva saveza sprovodiće se u skladu sa pravilima i propozicijama Svjetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana