Čađo trojkom slomila Francuskinje, žrijeb određuje protivnika u četvrtfinalu

GS
Čađo trojkom slomila Francuskinje, žrijeb određuje protivnika u četvrtfinalu

Košarkašice Srbije trijumfom nad Francuskom (68:62) potvrdile su plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Australiji. Svoje protivnice u četvrtfinalu Srpkinje će saznati poslije žreba.

Poslije trijumfa nad Francuskom, košarkašice Srbije čekaju da žrebom dobiju svog protivnika u četvrtfinalu. Želja svih je, naravno, da se izbjegnu Amerikanke i Kineskinje.

Poslije nervoznih uvodnih minuta, srpske košarkašice, bez imperativa pobede, čvrstom odbranom uspostavile su kontrolu i pred finiš prvog djela igre povele protiv Francuskinja sa 14 poena razlike.

Od tog trenutka Francuskinje uzvraćaju udarac i već u šestom minutu druge četvrtine stvaraju razliku od šest poena – 26:32.

Najviše zahvaljujući Jovani Nogić, serijom 11:0 košarkašice Srbije odlaze na odmor sa rezultatom 37:32.

Za sedam minuta treće četvrtine Francuskinje stižu do poravnanja (46:46), ali koševima Ivon Anderson, Ivane Race i Dragane Stanković do kraj tog dela utakmice, Srbija vraća komfornu razliku na svoju stranu (53:46).

Iako se na polovini poslednje četvrtine činilo da će naše košarkašice mirno privesti utakmicu kraju (60:50), Francuskinje se ne mire s porazom. Pred poslednji minut igre prilaze na samo koš razlike.

Na scenu stupa fantastična Saša Čađo, koju šut nije služio skoro celu utakmicu. Pogađa daleku trojku o tablu kada je najpotrebnije za 67:62.

Do kraja, Tina Krajišnik ubacuje jedno slobodno bacanje za konačnih 68:62. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana