Britanci ponovo kritikovali Đokovića: “Reklamira smeće”

Agencije
Britanci ponovo kritikovali Đokovića: “Reklamira smeće”

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković kritikovan je u tekstu objavljenom u britanskom “Telegrafu” zbog načina na koji bira goste u svom Instagram lajvu tokom pandemije korona virusa i tema kojima se bavi.

Giri Nejtan u autorskom tekstu za “Telegraf”, između ostalog, optužuje Đokovića da se sa svojim gostima na Instagramu bavi “pseudonaučnim” temama.

U prvom dijelu teksta on je Đokovića pohvalio zbog gostiju koje je u početku dovodio u svoj lajv, kao i zbog plasiranja ideje o pomoći nižeplasiranim igračima.

Nejtu je, međutim, zasmetalo Đokovićevo protivljenje vakcinaciji, ali i to što je u jednom od svojih lajvova ugostio iranskog nutricionistu Šervina Džafarijeha.

Sa Džafarijehom je, kako tvrdi autor teksta u “Telegrafu”, promovisao pseudonauku i reklamirao proizvode Iranca, za koje britanski novinar kaže da su “smeće”.

Najveća šteta koju Đoković nanosi je, kako dalje tvrdi Britanac, to što takve stvari javno objavljuje kao jedan od najpoznatijih sportista svijeta, a pogotovo kao jedan od najbogatijih i najuticajnijih Srba, prenosi “Telegraf.rs“.

Prethodno, došlo je i do velike rasprave poznatog teniskog novinara Bena Rotenberga i Džafarijeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana