Borovčanin: Slaviji je potrebno jedinstvo

GS
Borovčanin: Slaviji je potrebno jedinstvo

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije i bivši član Slavije Nenad Borovčanin pozvao je sve da pomognu banjalučkom velikanu i klubu koji je donio brojne medalje sa najvećih takmičenja.

On je uputio pismo u kojem poziva da se pronađe rješenje oko funkcionisanja banjalučkog kluba, te da se riješe mogući problem.

U pismu navodi:

Poštovani bokserski drugovi,

-Obraćam vam se isključivo kao nekadašnji bokser BK Slavija, sa žaljenjem što je nekadašnji ponos Banjalučana i simbol boksa na prostorima nekadasnje Jugoslavije vec dugo godina u nokdaunu. Klub koji bio jedinstven po svojoj publici, gostoprimstvu, osvojenim peharima i medaljama, svojim šampionima poput Beneša, Josipovića, Bisića, Batara i mnogih drugih Velikana boksa i života, danas je klub kojeg sažaljeva cijeli region. Posljednjih godina teme iz Slavije su isključivo vezane nekakve dugove, nedostatak osnovnih sredstava za rad, prokišnjavanje sale, povremene svađe, štrajkovi, a godinama nismo čuli da se u Banjaluci održao vrhunski turnir ili ligaški mec u prepunom Boriku, niti da je sala za trening puna novih polaznika, a kamoli da se priča o novim šampionima i bokserskim zvokezdama, jer ih na zalost godinama i nema- ističe Borovčanin.


Predsjednik Bokserskog saveza Srbije navodi kako može da se pomogne slavnom klubu.

– Slavija ima ogromnu šansu da iskoristi program i pomoć koji joj se nudi, da omasovi školu boksa, dovede stručnjaka sa Kube ili Rusije da rade u sali sa našim mladim trenerima i bokserima, da organizuje medjunarodne turnire u modernom formatu sa publikom na tribinama, da pristupi Regionalnoj bokserskoj ligi, da ima svoje predstavnike u bokserskom savezu Republike Srpske i BiH, i što je najvažnije da Banjalučani ponovo čuju za šampione, koji će napadati vrhunske rezultate na Evropskim i Svjetskim prvenstvima, zašto da ne i Olimpijskim igrama. Slavija ima kapacitet kao ni jedan drugi klub na Balkanu, ali na žalost nije ni blizu ostvarenja svojih mogućnosti. Ovim putem pozivam sve iskrene ljubitelje Slavije i boksa u Banjaluci, da se okupe oko ideje jake Slavije i da budu složni i jedinstveni na Izbornoj Skupštini, kako bi Slavija ponovo postala simbol boksa u regionu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana