Borko Duronjić, fudbaler TSC-a za “Glas Srpske” nakon “ludog” meča sa Steauom: Žalim jer ni šest golova nije bilo dovoljno

Milan Zubović
Borko Duronjić, fudbaler TSC-a za “Glas Srpske” nakon “ludog” meča sa Steauom: Žalim jer ni šest golova nije bilo dovoljno

SENTA - Fudbaler iz Banjaluke Borko Duronjić godinama će pričati da je bio akter nesvakidašnje utakmice u kojoj je njegov TSC poražen od FCSB-a (nekadašnja Steaua Bukurešt) poslije penala (11:10). Nakon 120 minuta igre rezultat je glasio 6:6, a poslije 90. bilo je 4:4.

Iako je u svim evropskim takmičenjima do sada odigrano više od 24.000 utakmica, nikada do sada dvije ekipe nisu postigle po šest golova, pa je klub iz Bačke Palanke ušao u knjige rekorda. Duronjić je odigrao prvih 45 minuta, a mrežu rumunskog tima zatresao je u 14. za tada velikih 2:0.

- Šta da se radi nakon svega, i reči je teško izabrati. Pre svega čestitke saigračima na svemu što smo prikazali u Evropi i predstavili naš klub i mesto u najboljem svetlu. Ovako nešto nikada se nije desilo i još ne verujem kakvu smo utakmicu odigrali. Krenuli smo furiozno, postigli dva gola i u tom 15. minutu sve se činilo idealnim, da bismo onda primili gol posle naše greške, a potom nas je “presekao” crveni karton Dejana Ponjevića pred sam kraj prvog poluvremena, koji je bio malo prestrog, mada se i kod njega videla velika želja za dokazivanjem i bio je malo neoprezan. Nakon toga sam izašao jer sam bio žrtva taktike, što je bilo očekivan potez trenera za dobrobit ekipe, pa sam sa klupe teško preživljavao teške trenutke u igri kada su stvari krenule nizbrdo - izjavio je Duronjić.

Poslije 2:1 na poluvremenu, viđena je drama u drugom, a čak dva gola pala su u sudijskoj nadoknadi vremena. U trećem je Bojan Balaž postigao autogol, a izjednačenje domaćinu donio je Saša Tomanović minut kasnije. Novo šok za TSC uslijedio je u 103. minutu kada je Vladimir Silađi dobio crveni karton, ali su i sa dva igrača manje dva puta stizali do izjednačenja.

- Da mi je neko pričao da ćemo dati šest golova protivniku i ispasti, rekao bih mu da nije normalan. Na treningu treba dati šest golova pa zato momcima kapa do poda jer su uspjeli da sa dva fudbalera manje na terenu dođu do remija i penala, kada nismo imali sreće. Istina, Steaua je bila bez 60 odsto ekipe jer su igrači inficirani virusom korona, ali i ostali znaju da igraju. Svi znamo šta Steaua predstavlja u Rumuniji i ovom delu Evrope, odnosno kolika je veličina kluba - istakao je Duronjić. 

Prema njegovim riječima, snagu da dođu do penala igrači su našli u velikoj želji da se dokažu.

- Utakmicu ću pamtiti do kraja  života i pored poraza. Predstavili smo se na najbolji mogući način u Evropi i zbog rezultata smo postali svetska atrakcija i mnogi su čuli za nas. Jasno je da nisam srećan zbog poraza, ali sam ponosan na borbu svojih saigrača, kojima je ovo bila druga evropska utakmica i definitivno najvažnija u životu. Šteta zbog poraza, ali ovo nam je bila škola, nažalost, skupa - naglasio je Duronjić.

Novi stadion

TSC je domaćin u Senti, dok će u Bačkoj Topoli iduće godine biti završen novi stadion.

- Trebalo je da bude gotov ove godine, ali radovi kasne zbog pandemije, pa ćemo tek iduće godine zaigrati na njemu. Ovo je bila prva evroutakmica u Senti i šteta što nije bilo publike da vidi spektakl koji se desi jednom u životu. Dan posle meča stigla nam je podrška iz cele Srbije i hvala svima na tome - rekao je Duronjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana