Borac sa minus tri iz Ljubuškog

Dušan Repija
Borac sa minus tri iz Ljubuškog

LjUBUŠKI - Rukometaši Borca poraženi su od Izviđača (31:34) u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, ali će imati realne šanse da u revanšu u Banjaluci nadoknade minus i plasiraju se u samu završnicu.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica velikih rivala, ova je bila prilično otvorena i lijepa. Igralo se dosta brzo i efikasno, što je način igre koji više odgovara domaćinu. Ipak, čini se da su Banjalučani mogli i bolje da prođu, jer su u najvećem toku meča kontrolisali rezultat. Sve do 43. minuta nijedna ekipa nije imala više od dva gola zalihe, a onda su Ljubušaci poveli sa 26:23. Serijom 4:0 Borac je preokrenuo rezultat, ali je sa nekoliko promašenih zicera dozvolio domaćima da vrate prednost i u “Borik” ponesu pristojnu zalihu.

- Imali smo u tim trenucima i igrača više, ali smo sve prosuli za nekoliko minuta. Bili smo u boljoj poziciji nego što krajnji rezultat pokazuje, ali sam optimista i mislim da možemo proći dalje - rekao je strijelac pet golova za Borac Milan Dakić.

Utisak je da je za remi ili čak pobjedu “crveno-plavih” nedostajala bolja igra u odbrani i poneka odbrana golmana više. Nijednom u sezoni, čak ni u onom porazu od Gorenja, čuvari mreže Banjalučana nisu savladani 34 puta.

- Bilo je, naravno, propusta, ali mislim da je odbrana bila korektna. Napadi su bili jača strana obe ekipe, jer ni njihovi golmani nisu nama odbranili mnogo šuteva. Sa druge strane, znam da smo sposobni da odigramo mnogo čvršće i ubeđen sam da ćemo to pokazati u revanšu - dodao je Dakić.

Trener Veselin Vujović i njegov pomoćnik Mirko Mikić nisu bili zadovoljni ni načinom na koji je posao obavio sudijski par Vedad Škaljić - Edin Kulović, pa je iskusni stručnjak u finišu meča dobio i opomenu, a Izviđač loptu i priliku da uveća prednost. Najefikasniji igrač utakmice bio je lijevo krilo Borca Vlado Draganić, koji je postigao osam golova, a kod domaćih je sedam dao Stjepan Jozinović, po šest su dodali Milan Vukšić i Miloš Kos.

Sinoć su igrali: Sloga (GV) - Gračanica, Sloga (D) - Sloboda, Vogošća - Bosna (V), a revanši su 21. aprila.

Slavuljica dobro prošao

Na samom početku utakmice Banjalučane je zadesio veliki peh jer je u prilikom jednog duela Savo Slavuljica dobio jak udarac u nos i više se nije vraćao u igru. Ipak, prvi pregled je pokazao da kost u nosu nije pukla, već je stradala hrskavica, pa snažni desni bek ne bi trebalo dugo da odsustvuje sa terena. Kako je od ranije povrijeđen Nikola Jeremić, Veselin Vujović je bio primoran da na desnoj strani terena mijenja Aleksandra Milićevića i Luku Kneževića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana