Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš iz redova Sakramenta: Čast nam je da pomognemo Srbiji

Agencije
Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš iz redova Sakramenta: Čast nam je da pomognemo Srbiji

SAKRAMENTO - Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović otvoreno je govorio o problemima sa kojima je suočen tokom pandemije virusa korona.

Pomoć Srbiji usljed pandemije uputili su mnogi, a ujedno i Bogdanović, uz saigrača Nemanju Bjelicu i generalnog menadžera Kingsa Vladu Divca.

- Osetili smo potrebu da pomognemo našoj zemlji. To je mesto odakle dolazimo i gde smo rasli i pomogli smo svima koji su pomogli nama. Njima je potrebna naša pomoć. U situaciji smo u kojoj možemo da pomognemo i bila nam je čast da uradimo to - podvukao je Bogdanović.

Prisjetio se trenutka kada je saznao da su utakmice otkazane i da je NBA sezona suspendovana. Sakramentu je tada predstojao bitan meč sa Nju Orleans Pelikansima u borbi za plej-of.

- Prošli smo normalno kroz rutinu na dan utakmice. Bili smo fokusirani na našu situaciju, na borbu za plej-of i šansu da odemo u doigravanje. A sada samo razmišljam pozitivno o celoj situaciji. Koristim ovo vreme da radim na sebi, mom telu i da se vratim 100 odsto spreman - rekao je Bogdanović.

Prije suspenzije sezone Bogdan je postizao 14,5 poena po meču za 28 minuta na parketu, što mu je bilo bolje nego u prve dvije sezone u ligi.

- Fokusirao sam se na to da budem bolji na koju god poziciju me tim stavi, kako da doprinosim na bilo koji način. Pored toga cilj mi je bio da napredujem u kontroli lopte i driblingu - kazao je Bogdanović.

Prisjetio se i utakmice protiv Minesote, kada je njegov tim uspio da nadoknadi 17 poena zaostatka za nešto manje od tri minuta. To se desilo dan nakon pogibije Kobija Brajanta.

- Niko noć pre toga nije mogao da spava. Kada pogledate kakav trag je ostavio, kada izgubite čoveka sa takvom zaostavštinom... Bilo je izuzetno teško igrati taj meč - istakao je Bogdanović.

Reprezentativac Srbije trenira šest dana sedmično, ali pronalazi i vremena za odmor, mada je to sve manje uz video-igrice.

- Ne želim da budem gejmer. Kada ste mlađi to je super, to je interesantno. Igrao sam igrice da bih se zabavio sa društvom, da bih malo glavu odvojio od košarke i stresa tokom sedmice. Retko je bilo da igram nešto sam - dodao je Srbin.

Publika

Komesar NBA lige Adam Silver počeo je da govori igračima o najgorem scenariju koji može da nastane kao posljedica pandemije virusa korona, a to je da i će sljedeća sezona biti igrana pred praznim tribinama. Utakmica nema od sredine marta, a najjača liga svijeta ima probleme jer 40 odsto priofita dobija od ulaznica.

- Nema poente rizikovati letovima od grada do grada ako navijača nema. Biće bezbjednije ako se igra na jednoj ili dvije lokacije. Ukoliko jedan igrač ima virus korona, neće biti zatvorena cijela liga i cijeli tim neće morati u karantin. NBA neće insistirati na testiranju igrača dokle god postoji potreba u SAD da ljudi budu testirani - rekao je Silver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana