Beograd: Od 1. juna publika na utakmicama i okupljanje do 1.000 ljudi

Srna
Beograd: Od 1. juna publika na utakmicama i okupljanje do 1.000 ljudi

BEOGRAD - Od 1. juna na sportskim događajima na otvorenom biće dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do 1.000 ljudi, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Takođe, od 1. juna počinje na zahtev građana ELISA testiranje za oktrivanje antitela. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je za Tanjug da je na sednici Kriznog štaba kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić, jednoglasno odlučeno da se relaksiraju mere u skladu trenutnom epidemiološkom situacijom.

Generalni direktor FK Partizan Miloš Važura izjavio je da će klubu veoma značiti to što će od 1. juna biti dozvoljeno prisustvo navijača na utakmicama.

Krizni štab je odlučio da se dozvole javni skupovi sa najviše 1.000 učesnika, pa će tako od 1. juna biti dozvoljeno okupljanje publike na sportskim događajima na otvorenom.

"Još uvek ništa zvanično nismo dobili, ali ukoliko se to dozvoli naravno da će veoma značiti klubu. Fudbal nije isti sa i bez navijača. Imamo priliku da gledamo nemačku Bundesligu koja se igra bez navijača i vidi se da nešto fali. Sigruno da će značiti velika podrška sa tribina, vidim da će biti neka posebna pravila. To je dobra stvar, jer fudbal se igra zbog navijača. Bez publike to nije to", rekao je Vazura Tanjugu.

Broj navijača biće ograničen, a očekuju se i dodatne bezbednosne mjere poput poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

" Nadam se da će sve biti sprovedeno u delo i da će sve biti bezbedno. Mi čekamo upustvo od Fudbalskog saveza i ljudi koji su za to zaduženi. Koliko sam pročitao, mora da bude poštovana udaljenost, a to će iziskivati određenu organizaciju. Podržavamo to i čim doktori to kažu znači da je dobra odluka", zaključio je Vazura.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana