Bartula: Mladi bokseri iz BiH imaju perspektivu

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Tim-lider bokserske reprezentacije BiH na Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi Predrag Bartula rekao je Srni da je pet mladih boksera svojim nastupom na tom velikom takmičenju pokazalo da boks ima perspektivu u BiH i da spada u porodicu jakih timova.

On je podsjetio da se za bronzanu medalja na Evropskom prvenstvu izborila reprezentativka BiH Tara Bohatjuk pobjedom nad prvakinjom Španije.

Bartula je izrazio zadovoljstvo što su mladi bokseri iz BiH imali priliku da pokažu koliko mogu, među bokserskim velesilama iz Evrope.

"Nije sramota izgubiti borbu od prvaka i viceprvaka Evrope, ali je bitno da su naši mladi bokseri pokazali da mogu izaći u svijet", istakao je Bartula.

On je naveo da su i dva mlada boksera iz Republike Srpske, Vuk Mičić iz Kik-boks kluba "Ratnik" iz Istočne Ilidže i Veljko Sekulić iz Bokserskog kluba "Slavija" iz Banjaluke, kao i još tri mlada boksera iz Federacije BiH, bili zapaženi na ovom prvenstvu po dobrim borbama u kojima je prepoznat kvalitet.

Bartula, koji je i trener Bokserskog kluba "Glasinac", očekivao je dobar rezultat i od člana ovog sokolačkog kluba Luke Veljovića, koji nije uspio da ode na prvenstvo Evrope zbog mjera zaštite od širenja virusa korona, iako se neprekidno pripremao šest mjeseci.

On je naglasio da takmičari iz Republike Srpske nisu dobili podršku iz resornog ministarstva Srpske za odlazak na ovo takmičenje i izrazio nadu nadu da će predstavnici šire zajednice prepoznati rezultate koje postižu mladi bokseri i dati podršku za nastupe na daljim takmičenjima.

Bartula je istakao da Bokserski savez BiH ima dobru saradnju sa bokserskim savezima Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, te da su se, zahvaljujući podršci prijatelja, i našli na Evropskom takmičenju.

Na Evropskom juniorskom prvenstvo u boksu, koje je održano od 11. novembra do juče u Budvi, učestvovale su reprezentacije iz 23 zemlje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana