Andrija Delibašić, bivši fudbaler crno-bijelih: Ne znam kako će Partizan bez Ilića

Ivan Dragičević
Andrija Delibašić, bivši fudbaler crno-bijelih: Ne znam kako će Partizan bez Ilića

Zlatibor - Kao fudbalera, navijači Partizana pamtiće ga po golovima u Ligi šampiona. Sezone 2003/04. Andrija Delibašić igrao je vrhunski fudbal. Tresao je mreže nemilice, pa su tako Iker Kasiljas, Vitor Baia i Žeremi Gavanjon kapitulirali pred Crnogorcem. Po završetku karijere dva puta je bio u stručnom štabu crno-bijelih, a posljednji put uz Zorana Mirkovića i saglasan je da se Partizan nalazi u lošem momentu.

Delibašić je sada dio stručnog štaba podgoričke Budućnosti koja je na neki način Partizan u malom. Pored njega i prvog trenera Branka Brnovića tu je i Petar Grbić pa je logično da se mnogo priča o klubu iz Humske. Momenat nikako nije dobar, a odlazak Saše Ilića mogao bi da produbi krizu. Na pitanje kako dalje bez legendarnog kapitena, Delibašić odgovara “nikako”.

- Dobri smo prijatelji i svakodnevno se čujemo. Partizan je ostao bez vođe u osjetljivom trenutku. Pričao sam malo sa igračima, djeluju mi pogubljeno bez njega. Okupljao je ekipu, bio je taj koji ih je hrabrio kada su neuspjesi. Prvi se radovao pobjedama. Žao mi je što takav čovjek nije nastavio dalji put u Partizanu. Vidjećemo šta će se dalje dešavati, mislim da Saša pripada Partizanu i da Partizan pripada njemu. Po svaku cijenu mora da mu se pronađe mjesto u klubu, jer iskustvom i znanjem može mnogo da pomogne - rekao je Delibašić.

Partizan je prošle sezone osvojio Kup Srbije baš na Ilićevom oproštaju. Tokom sezone Mirković je napustio klupu i umjesto njega došao je Savo Milošević, međutim to nije promijenilo suštinu. ''Crno-bijeli'' su inferiorni u odnosu na Crvenu zvezdu, situacija u klubu je teška, navijači podijeljeni, a za sad je utisak da će igrački kadar biti tanji nego prošle sezone.

- Nije idealan momenat ni za jednog navijača. Ono što se dešava mora da se sredi unutar kluba. Partizan je veliki, ovdje na Zlatiboru igrači nisu mogli da rade, jer je to klub koji privlači mase ljudi. To govori koliki je klub - rekao je Delibašić.

Mnogo se govori o tome da u Humskoj lako troše kvalitetne ljude koji su puno dali Partizanu i bili mu odani. Primjeri Miroslava Đukića, Slaviše Jokanovića, Aleksandra Stanojevića, Marka Nikolića Mirkovića, te Mirkovića govore tako.

- To su legende. Možda nisu bili u dobrom momentu u klubu. Opet, nikada nije loš trenutak da se dođe u Humsku, iako se nekad ne završi na idealan način. Nisu potrošeni i vjerujem da se u budućnosti može računati na njih - dodao je nekada sjajni golgeter koji godinama radi kao asistent u stručnom štabu.

Jednog dana će i samostalno raditi, nada se da će dobiti priliku i na klupi “parnog valjka”, ali naglašava da u životu voli da ide korak po korak i da ne preskače stepenice.

 

Ne prijetimo nikome

Budućnost evropski put započinje protiv estonske Trans Narve koja je uveliko u takmičarskom ritmu. Ako Podgoričani prođu prvu prepreku, u drugoj rundi igraće protiv ukrajinske Zorje.

Ne možemo da prijetimo nikome, još uvijek smo mali. Estonci su imali mnogo problema. Mi faktički nismo ni bili na odmoru, igrači su pauzirali deset dana i vidim da su spremni za te utakmice. Gledamo samo ka prvom protivniku, a o Zorji ćemo pričati ako prođemo prvo kolo - rekao je Delibašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana