Aleksandrovčani gostuju Zadru u 16. kolu ABA lige

Milan Zubović
Aleksandrovčani gostuju Zadru u 16. kolu ABA lige

LAKTAŠI - Sa mnogo više samopouzdanja nego prije nekoliko sedmica jer su vezali tri pobjede košarkaši Igokee idu na noge Zadru u 16. kolu ABA lige.

Susret dvije ekipe koje se bore za opstanak na rasporedu je u nedjelju od 17 časova, a prvi obračun ove sezone u Laktašima pripao je domaćinu kojem je to bio prvi trijumf ove sezone, a do sada ih je ostvario pet. Trener Dragan Bajić u mnogo boljem raspoloženju pripremao je ekipu za novo iskušenje, ali i dalje ima velikih problema sa povredama ili bolešću igrača pa tokom sedmice punim intenzitetom nisu trenirali Dalibor Ilić, Đorđe Gagić i Rašad Von uz od ranije odustane Marka Tomasa i Vaidasa Kariniauskasa.

- Zadar je u sličnoj situaciji kao i mi tako da mu je potrebna svaka pobjeda u borbi za opstanak tako da nam neće biti nimalo lako u predstojećoj utakmici. Vezali smo tri pobjede tako da se osjeti mala euforija kod igrača, uprave i navijača što kao trener nimalo ne volim. To je očekivano tako da sada moram iskontrolisti situaciju i hladne glave ući u susret kao što smo to radili na protekla tri meča jer još nismo završili naš posao - izjavio je Bajić.

O Zadru je imao mnogo riječi pohvale, a naglasio je da Brajon Alen samo može riješiti utakmicu.

- Dolaskom trenera Danijela Jusupa Zadar je počeo bolje da igra i posložio je kockice u širokom rosteru te kvalitet da se mogu nositi sa svima. Alen je igrač koji može da preokrene ritam utakmice i ne ustručava se da preuzme odgovornost što protivniku pravi velike probleme - rekao je Bajić.

Posljednje tri pobjede njegova ekipa izborila je protiv ekipa koje su bile bolje plasirane na tabeli dok će sada u jednu ruku imati blagu ulogu favorita tako da nastoji skinutu teret psihološkog pritiska sa leđa svojih igrača.

- Svaka utakmica bila nam je pod imperativom pobjede pa je tako i sada dok se trudim da igračima ne namećem pritisak. Zadar jeste ekipa iz donjeg dijela tabele, ali to ne mora da znači ništa jer su pred svojim navijačima dobili Cedevita Olimpiju, Budućnost i Crvenu zvezdu. To jeste velika stvar, ali moramo se bazirati na svoju igru dok moram pohvaliti igrače da dobro upijaju moje savjete na treningu i to prenose u igru dok još moram pohvaliti dobar posao koji odrađuje stručni štab. Ekipa mnogo bolje igra nego kada sam je preuzeo i imamo mnogo više asistencija što samo potvrđuje moje riječi - istakao je Bajić.

Parovi, subota: Cedevita Olimpija - mornar (17), FMP - Partizan (19), Budućnost - Mega (21). Nedjelja: Zadar - Igokea (17), Primorska - Krka (19). Ponedjeljak: Crvena zvezda - Cibona (18).

 

STATISTIKA

Domagoj vuković (Zadar)

Slika: Domagoj Vukovic

Rašad Von (Igokea)

Slika: Rasad Von

15      utakmice    15

19,1   minuti       32,1

8,7     poeni          15,9

7,1     skokovi      4

1,7     asistencije 2,1

13      indeks        13,2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana