Aleksandar Đorđević, selektor košarkaša Srbije: Kalinić zna zašto ga nema u ekipi

Agencije
Aleksandar Đorđević, selektor košarkaša Srbije: Kalinić zna zašto ga nema u ekipi

Beograd - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je Nikola Kalinić pozitivno i zrelo reagovao što je izostavljen sa spiska za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Đorđević je skratio spisak na 18 imena i na njemu, iznenađujuće, nisu krilni košarkaš Fenerbahčea i Nemanja Nedović iz milanske Olimpije. Razloge njihovog izostavljanja mnogi su tumačili na različite načine, od povreda do neslaganja sa selektorom, pa čak i političkih stavova jer je poznato da je Kalinić iznio negativno mišljenje o Kosovu i rekao da bi Srbi trebalo da ga se odreknu.

- Svi igrači znaju zašto ih nema, ali dozvolite da to ostane između nas. Razgovarao sam sa Kalinićem i on je reagovao izuzetno pozitivno i zrelo. Razumeo je i shvatio zašto ga sada nema - rekao je Đorđević.

Dodao je da Kalinić nije završio nastup u nacionalnom timu.

- U budućnosti, kao i do sada, zavisi od forme, terena, rezultata i ponašanja - poručio je Sale nacionale.

Reprezentativac Milan Mačvan takođe se oglasio po pitanju Đorđevićeve odluke, a zanimljivo je da se on našao na skraćenom spisku od 18 igrača, iako je tek zaliječio povredu koljena zbog koje je propustio skoro cijelu prošlu sezonu.

- Mnogo će mi značiti što ću biti sa timom i trenirati. Povreda je zalečena i već duže vreme normalno treniram - rekao je Mačvan.

Govoreći o slučaju “Kalinić i Nedović” Mačvan je imao jasnu poruku.

- Uvek postoje iznenađenja, nije prvi put. Mogu na svom primeru da govorim, 2014. godine pred SP sam bio među onima koji nisu bili na skraćenom spisku. Mora odluka da se prihvati. Selektor ima ideju, na poslednja četiri takmičenja imamo tri srebra i jedno četvrto mesto. Sve se radi u najboljoj nameri da se dođe do rezultata. Igrači imaju budućnost, nisu momci u godinama, računaće se na njih - zaključio je Mačvan.

Svjetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a “orlovi” su u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom.

 

Pripreme

Reprezentacija Srbije okupiće se 18. jula u Beogradu, a tri dana kasnije ide na bazične pripreme na Kopaonik, gdje će ostati do 4. avgusta i utakmice protiv Borca u Čačku. Planirane su još provjere protiv Finske u Zrenjaninu 7. avgusta, tri dana kasnije protiv Litvanije u “Beogradskoj areni”, a 12. avgusta protiv istog rivala u Kaunasu. Srbija će učestvovati i na Akropolis kupu u Atini od 16. do 18. avgusta, a dva dana kasnije ide u Kinu, gdje će prije turnira imati provjere protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana