Albanski novinar sinu dao ime po Radomiru Antiću

Agencije
Albanski novinar sinu dao ime po Radomiru Antiću

Velika tuga od ponedjeljka uveče nadvila se nad Srbijom kada su iz Madrida stigle vijesti da je čuveni fudbalski trener Radomir Antić preminuo.

Ali Antić nije bio veliki samo u svojoj domovini, već i širom Evrope i svijeta. Jednu zanimljivu priču o značaju legendarnog srpskog trenera prenio je poznati novinar Đurđe Mečanin.

Sastali su se Mečanin i Antić na Zlatiboru prije godinu i po dana kako bi napravili intervju za Mozzart sport u kom Đurđe Mečanin radi, ali je prema riječima novinara njihov razgovor išao mnogo šire od onoga što je zamislio najprije da ga pita i oko čega bi pravio priču.

Mečanin je, bez želje da ugrozi karijeru i normalan život, otkrio da je jedan albanski novinar, kolega, nedavno u čast srpskog trenera sina nazvao Radomir, piše Blic.

Fudbal je davno prevazišao sve prepreke u svijetu, a jedino oni veliki i posebni ljudi u njemu su učinili isto to. Ima li boljeg primera za takvu priču od ovog, primjera Radomira Antića.

“Obožavan u Srbiji, Albaniji, Španiji... Svugdje”, prenose danas broji mediji.

Proslavljeni trener preminuo je juče u 71. godini života.

Antić je tokom karijere vodio Barselonu, Atletiko Madrid i Real Madrid, a bio je i selektor Srbije od 2008. do 2010 godine, kada je ovu reprezentaciju odveo na Svjetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana