Živković s tri asistencije odveo Srbiju kod Njemačke i Hrvatske

B92
Živković s tri asistencije odveo Srbiju kod Njemačke i Hrvatske

Fudbaleri Srbije pobjedili su Litvaniju 4:1 (0:0) u Humskoj i osvojili Grupu 4 Lige C Lige nacija.

Tako su se “Orlovi” plasirali u Ligu B za naredni ciklus takmičenja, kao i u plej-of Lige C čiji će pobjednik izboriti Evropsko prvenstvo 2020, ako to ne uspije preko tradicionalnih kvalifikacija.

Srbija se mučila 45 minuta u praznoj Humskoj, da bi zahvaljući het-triku asistencija Andrije Živkovića slomila Litvaniju sredinom drugog poluvremena.

Tek nekoliko stotina navijača na tribinama je nezadovoljno igrom i rezultatom povremeno zviždalo, da bi to konačno prestalo u 51. minutu, kada poslije centaršuta Živkovića iz kornera Arturas Žulpa postiže autogol.

Sedam minuta kasnije Srbija duplira vođstvo, Aleksandar Mitrović glavom zakucava loptu u mrežu za svoj šesti gol u takmičenju, poslije novog centaršuta Živkovića sa desne strane.

Međutim, u 64. minutu Litvanija smanjuje rezultat. Poslije kiksa Rajkovića, Petravičijus postiže prvi gol za baltički tim u gostima u takmičenju.

Uslijedili su novi zvižduci i strepnja kao u meču sa Crnom Gorom, ali Srbija vrlo brzo riješava meč. U roku od tri minuta golove postižu Aleksandar Prijović i Adem Ljajić i stavljaju tačku na pobjedu.

Prijović mrežu trese kao Mitrović glavom, naravno na centaršut Ljajića, a onda sjajno proigrava Ljajića koji lobuje golmana Litvanije.

Srbija će u narednom ciklusu igrati u Ligi B u kojoj će nastupiti još Njemačka, Hrvatska, Posljska, Rusija, Austrija, Vels, Škotska, Norveška...

Osim toga, “Orlovi” će igrati i u plej-ofu Lige C, u kojem će učestvovati još Škotska, Finska i Norveška. Srbija će u polufinalu igrati sa Norveškom.

Domaćin turnira će biti naknadno određen, a iz FSS su još prije nekoliko mjeseci najavili da će se kandidovati.

U međuvremen, u martu počinju kvalifikacije, žreb je 2. decembra, a srpska selekcija će biti u trećem jakosnom “šeširu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana