Posljednji korak Partizana na putu do evropske jeseni

Glas Srpske
Posljednji korak Partizana na putu do evropske jeseni

Istanbul - Priliku da se drugu sezonu zaredom plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope fudbaleri Partizana imaće večeras protiv Bešiktaša u Istanbulu od 20 časova.

Iako ostaje žal za primljenim golom u prvoj utakmici “crno-bijeli” imaju realnu šansu da se plasiraju u grupnu fazu drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja. Trener Partizana Zoran Mirković neće u revanšu moći da računa na crnogorske reprezentativce Marka Jankovića i Nebojšu Kosovića, zbog povrede zadnje lože, odnosno žutih kartona. Međutim, dobra vijest je povratak u tim Zlatana Šehovića koji je bio odsutan zbog povrede.

- Igramo protiv velike ekipe, ne znam da li je dobra stvar to što Bešiktaš u poslednje vreme beleži loše rezultate. Igramo bez Jankovića i Kosovića, nedostajaće nam, ali koga nema bez njega se mora. Tražićemo svoju šansu. Treba da budemo odgovorni, disciplinovani, da igramo brzo - rekao je Mirković.

Strateg “parnog valjka” vjeruje da će tradicija biti nastavljena i da će Partizan, nakon još jednog evropskog gostovanja, izboriti grupnu fazu takmičenja pod okriljem UEFA.

- Tradicija je da prolazimo kad igramo u gostima pa da onda ne rušimo tradiciju. Nemir u njihovim redovima može da bude naša šansa, ali ne mora da znači. Više se fokusiram na svoju ekipu. Znam šta nas očekuje, jak protivnik i jaka atmosfera - dodao je Mirković.

Optimista pred večerašnju utakmicu je i trener Bešiktaša Šenol Guneš koji će za razliku od prvog meča moći da računa na Alvara Negreda.

- Izaći ćemo pred naše navijače kao da je prvi meč, tražićemo gol u ranoj fazi utakmice kako bi pritisak prebacili na protivnika. Ako pogledamo rezultat prvog meča (1:1) u prednosti smo. Ipak, utakmici pristupamo bez osvrtanja na prvi meč. Najmanji trenutak dekoncentracije može da nas stavi u nepovoljan položaj - rekao je Guneš.

Suma pred odlaskom

Iako se našao na spisku za večerašnju utakmicu Sejduba Suma na pragu je odlaska iz Humske. Naime, omaleni Gvinejac nije u prvom planu kod novog trenera Zorana Mirkovića i uprava će pokušati da ga proda ili u krajnjem slučaju pozajmi nekom inostranom klubu do kraja ljetnog prelaznog roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana