Po 15 dana zatvora za 14 navijača iz Splita

Srna
Po 15 dana zatvora za 14 navijača iz Splita

Beograd - Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača Hajduka iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno, piše “Politika”.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sud u Beogradu završeno je kasno sinoć nakon čega je uslijedila izrada sudskih odluka.

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su učestvovali u pljački benzinske stanice “Mol” u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Oni će biti poslati u zatvor u Padinskoj Skeli, navodi list.

Trojica su kažnjena novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a a policija je identifikovala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite.

Tokom suđenja koje je počelo popodne i trajalo do 22 časa, saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, rekao je za Tanjug predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

Jedan okrivljeni koji je juče bio priveden u Grockoj je maloljetan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj policija je protiv navijača “Hajduka” podnela prekršajne prijave zbog prekršaja “drsko i bezobzirno ponašanje u grupi” iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

Prijavom se terete da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 3:30 sati poslije ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrijednosti od oko 200.000 dinara ne plativši.

Takođe jedan od okrivljenih se tereti da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima.

Na taj način su ugrozili sigurnost građa kao i imovine, kaže se u prekršajnim prijavama.

Oni će imati pravo žalbe u roku od osam dana, ali ove žalbe neće odložiti izvršenje eventualnih kazni.

To znači da će ukoliko budu osuđeni na zatvor, odmah biti sprovedeni na izdržavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana