Partizan se nadigravao sa Bešiktašem – u Istanbulu za Evropu

B92
Partizan se nadigravao sa Bešiktašem – u Istanbulu za Evropu

Fudbaleri Partizana odigrali su 1:1 sa Bešiktašem u prvom meču plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Izabranici Zorana Mirkovića odigrali su dobar meč, nadigravali su se sa favorizovanim turskim klubom i na kraju sa neriješenim rezultatom napustili teren.

Vicešampion Srbije prvi je došao do gola, pošto je Goran Zakarić u 13. minutu pronašao Rikarda Gomeša, koji je glavom savladao golmana Bešiktaša. Uslijedilo je veliko slavlje, ali potom i hladan tuš.

Turski tim već u narednom napadu uspio je da dođe do izjednačenja. Kvarežma je prošao po desnoj strani, centrirao ka Arslanu, koji je neometan poslao loptu iza leđa Vladimira Stojkovića.

Crno-bijeli su poslije primljenog gola izgledali malo zbunjeno, dosta su grešili u zadnjoj liniji, međutim Bešiktaš to nije znao da iskoristi. Prvo poluvrijeme obilježila je i povreda Marka Jankovića, koji je u 33. minutu morao da napusti teren.

Partizan je krajem prvog poluvremena mogao do novog vođstva, ali je dobar šut Gomeša, još bolje odbranio Tolga Zengin. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Na startu drugog perioda igre crno-bijeli iz Beograda bili su mnogo bolji protivnik od turskog tima. Ređale su se prilike, Miletić i Zakarić su pretili, ali lopta nije htjela u gol.

Bešiktaš se malo poslije toga oporavio i krenuo da napada, međutim nisu imali dobre prilike kao što je to bio slučaj u prvom dijelu igre. U 74. minutu povredio se i Rikardo Gomeš, kojeg je zamijenio Nikolić.

Partizan je u posljednjih deset minuta igre još pretio, ali nije bilo stopostotne šanse. Poslije 94. minuta igre ostalo je 1:1 na stadionu u Humskoj. Revanš utakmica igra se za sedam dana u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana