Kuzmova prvi nosilac u Banjaluci

Darko Dragičević
Kuzmova prvi nosilac u Banjaluci

BANjALUKA – ITF Fjučers turnir „Banjaluka lejdiz open 2023“ i ove godine okupio je teniserke iz cijelog svijeta, koje će pokušati da se kroz ova takmičenja probiju na svjetske rang liste.

Banjaluka je deveti put domaćin ovog takmičenja a o tome koliko su uspješno organizovana prethodna svjedoči da su mjesta u kvalifikacijama popunjena.

Tako se u kvalifikacijama nalazi 48 teniserki

-Raduje nas veliki odziv teniserki. Svake godine kvalifikacije su pune i ove godine imamo 48 teniserki u kvalifikacijama a sutra će se igrati finale kvalifikacija i biće poznato ko ulazi u glavni dio turnira koji takođe počinje sutra. Drago nam je što se vratila prošlogodišnja učesnica finala Slovakinja Katarina Kuzmova koja je ove godine prvi nosilac. Njena sestra je prije pet godine osvojila  turnir u Banjaluci i to joj je bila odskočna daska tako da je kasnije nakon toga nastupila na Rolan Garosu. Žao mi je što nema Zintaršek koja je ovdje osvojila turnir i pokazala potencijal- istakao je direktor turnira Saša Stovragović.

Upravo kroz ITF Fjučerse (ukupni nagradni fond je 15 000 dolara) teniserke žele da naprediju i da pre probijaju prema svjetskoj rang listi. Prvi nosilac Kuzmova je 516 na WTA  listi, tako da je turnir održao kvalitet.

-Ima igračica koje su osvajale turnir a napravile su nakon Banjaluke iskorak i otišle na viši nivo tako da ne igraju više ove turnire, ali se rado sjećaju svojih početaka. Ovo su Fjučersi za djevojke koje imaju 17 ili 18 godina i koje žele da napreduju u karijeri- dodao je Stovragović.

U banjalučkom klubu se nadaju da će ih mimoići kiša koja je pratila sve muške Fjučerse u biH.

-Ove godine počeli smo s kišom, uvijek smo imali sreće ranijih godina tako da se  nadam da ipak neće praviti probleme koje su imali Fjučersi u Doboju , Prijedoru, Brčkom i Kiseljaku. Tereni su u potpunosti spremni nadam se da će biti dobri mečevi i da ćemo uspješno završiti i ovo takmičenje- istakao je Stovragović. Finale je planirano za nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana