Višković sa predstavnicima "Glasa Srpske": Priznanje za najboljeg sportistu RS veliki prestiž

M.Z.
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković prihvatio je ponudu "Glasa Srpske" da bude na čelu Organizacionog odbora Izbora deset najboljih sportista RS koji će biti održan 21. decembra.

Zbog pandemije virusa korona tradicionalna manifestacija, koja će ove godine imati svoje 66. izdanje, neće biti održana u Banskom dvoru već u studiju Radio televizije Republike Srpske gdje će biti dodjeljene sve nagrade.

- Ove godine pripala mi je čast da budem predsjednik Organizacionog odbora čime sam počastvovan čime je nastavljen niz iz ranijih godina kada je predsjednik Organizacionog odbora bio je neko iz institucija Republike Srpske, da li iz Vlade ili kabineta predsjednika. Vrlo rado sam prihvatio poziv i pružiću određenu novčanu pomoć iz sredstava budžetske rezerve premijera kako bi manifestacija bila održana na najbolji mogući način s obzorom na pandemiju - izjavio je Višković.

Naglasio je da sportistima treba dati podršku i u teškim vremenima kada je pandemija virusa korona paralizovala svijet i onemogućila većinu takmičenja.

- Tradicionalna manifestacija "Glasa Srpske" neće biti održana u kapacitetu i načinu kao što je to bilo ranijih godina, ali ćemo to odraditi putem javnog RTV servisa pa će građani imati priliku da isprate Izbor deset najboljih sportista Srpske. Dužni smo našim sportistima, koji prolaze kroz težak period, da održimo manifestaciju jer oni ne mogu u punom kapacitetu da rade ono za šta su stovreni ili obdareni tako da i u ovakvim uslovima tražimo načine da njihov rad bude verifikovan na stručan način. Priznanje za najboljeg sportistu Republike Srpske veliki je prestiž ljudima koji se bave sportom kao i njihovim učiteljima koji se zalažu za njihov razvoj - dodao je Višković.

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović zahvalio se premijeru Viškoviću što je i pored mnogobrojnih obaveza pristao da bude na čelu Organizacionog odbora prestižne manifestacije koja je poznata van granica Republike Srpske.

- Hvala premijeru koji je našao vremena da nam pomogne da i ove godine manifestaciju iznesemo na dostojanstven način kao što smo to radili svih prethodnih godina. Ove godine po 66. put biramo najbolje sportiste Republike Srpske što govori o tradiciji manifestacije koja je bitna za afirmaciju sporta Srpske. Dodjelićemo još plaketa i zahvalnicima svim zaslužnim sportskim radnicima i ovoga puta biće malo drugačije i nećemo se vidjeti u Banskom dvoru kao ranijih godina. Bitno je da tradicija bude nastavljena i da vrednujemo rezultate svih naših sportista koji su pronosili slavu Republike Srpske -kazao je Dmitrašinović.

 

Ostale nagrade

"Glasu" je pristigla 21 prijava strukovnih saveza među kojima će biti izabrano deset najboljih. Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero "Limun Papić" nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske. Ministarstvo porodice, omladine i sporta dodjeliće deset nagrada perspektivnim sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana