Slijedi redukovanje lista 65. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske:

Nikola Lučić
Slijedi redukovanje lista 65. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske:

BANjALUKA - Druga sjednica žirija 65. izdanja Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske biće održana danas od 13 časova.

Na prvoj sjednici održanoj prije sedam dana usvojena je lista 23 prijedloga koje su poslali strukovni savezi dok će danas na red doći skraćivanje liste tako da će članovi žirija imati težak zadatak da vrednuju sve postignute rezultate koje su ostvarili sportisti uz Republike Srpske na domaćoj i međunarodnoj sceni. Predsjednik ovogodišnjeg žirija je proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković, dok su u njemu još pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta RS Mario Đuran, proslavljena skijašica sa Pala Žana Novaković, fudbalski trener Slobodan Starčević, urednici sportskih redakcija “Nezavisnih novina” Goran Korać, Radio televizije RS Dragan Novaković i “Glasa Srpske” Dušan Repija, te član sportske redakcije “Glasa” Milan Zubović.

- Prva sjednica obično je lagana jer na njoj verifikujemo pristigle prijedloge, dok sada kreće onaj teži dio posla. Prošli put pobliže smo se upoznali sa rezultatima naših sportista i biće nam teško sve to ispravno da vrednujemo, a da niko slučajno ne bi ostao zakinut. Vjerujem da ćemo pravilno odraditi ovaj dio posla pred odlučujuću treću sjednicu na dan Izbora kada nas čeka onaj najteži dio posla, a to je da izaberemo najboljeg među deset najboljih - izjavio je Dragan Novaković, inače dugogodišnji član žirija i prijatelj sportske redakcije “Glasa”.

Kajakaš Darko Savić aktuelni je nosilac titule najboljeg sportiste Republike Srpske, a pored njega ove godine u konkurenciji je još 22 imena koja su predložili sportski savezi. Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, plaketa za doprinos jačanju specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa posthumno kao i zlatno pero “Limun Papić” namijenjeno najboljem sportskom novinaru Srpske.

Perspektivni

Ministarstvo, porodice, omladine i sporta tokom tradicionalne manifestacije dodijeliće deset stipendija perspektivnim sportistima Srpske uzrasta od 15 do 18 godina kao i jednom sportisti sa invaliditetom. Nezavisno od žirija Izbora deset najboljih sportista Ministarstvo će sprovesti proceduru i izabrati svoje stipendiste.

Sastanak u ministarstvu

Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović danas će ugostiti direktora “Glasa Srpske” Borisa Dmitrašinovića sa kojim će razgovarati o predstojećoj manifestaciji.

- U ministarstvu i ove godine kao i svih prethodnih imamo partnera. To nam daje dodatni vjetar u leđa, baš kao što to čine i članovi Organizacionog odbora na čelu sa Lukom Petrovićem - rekao je Dmitrašinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana