Poznat datum 67. izdanja prestižne manifestacije “Glasa Srpske”: Izbor deset najboljih sportista Srpske 14. decembra

Milan Zubović
Poznat datum 67. izdanja prestižne manifestacije “Glasa Srpske”: Izbor deset najboljih sportista Srpske 14. decembra

BANjALUKA - Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2021. godinu biće održan 14. decembra.

Organizator prestižne sportske manifestacije “Glas Srpske” započeo je pripreme za 67. izdanje svetkovine koja je odavno prevazišla okvire Republike Srpske, postala prepoznatljiva u regionu, ali i većem dijelu Evrope. Dobar glas uvijek se čuo iz najvećeg grada Srpske, a tako bi trebalo da bude i za manje od dva mjeseca. Prvi korak ka organizaciji novog Izbora predstavljao je sastanak rukovodilaca “Glasa” sa ministarkom porodice, omladine i sporta RS Sonjom Davidović koja im je obećala pomoć u realizaciji zahtjevnog projekta baš kao što je to bio slučaj godinama ranije. “Glas” i Ministarstvo godinama imaju odličnu saradnju koja će biti nastavljena u narednom periodu.

- Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je jedinstven događaj sa  višegodišnjom tradicijom tako da Ministarstvo sa zadovoljstvom podržava manifestaciju koja promoviše naše najbolje sportiste. Sport donosi radost, inspiriše i motiviše mlade ljude, ali i one malo starije u ovim teškim vremenima kada nam je to potrebno. Sigurna sam da će i ovaj Izbor opravdati očekivanja, okupiti najbolje sportiste i na najljepši način zaokružiti jednu sportsku godinu - istakla je Davidovićeva.

U narednom periodu biće formiran Organizacioni odbor i izabran stručni žiri kao i predsjednik ovog tijela. Glavna i odgovorna urednica “Glasa Srpske” Borjana Radmanović-Petrović ponosna je na činjenicu da je  Dnevni list Republike Srpske sačuvao tradicionalni događaj uspostavljen još daleke 1955. godine.

- Prošla godina bila je teška za sve nas pa je i Izbor deset najboljih sportista održan u skromnom izdanju, onoliko koliko su nam uslovi dozvoljavali. Vjerujemo da će ove godine biti mnogo bolje i ponovo ćemo nagraditi naše najbolje sportiste koji pronose slavu Republike Srpske širom svijeta. U ovom trenutku možda se čini da ima još mnogo vremena do održavanja same manifestacije, ali će i to da “proleti”, pa smo krenuli sa uvodnim pripremama. Hvala Ministarstvu na svesrdnoj pomoći. Naša saradnja uvijek je bila na vrlo visokom nivou i vjerujem da će i u budućnosti biti tako - izjavila je Radmanović-Petrović.

Perspektivni

Kao i proteklih godina i ove će biti nagrađeni perspektivni sportisti na završnoj večeri Izbora. Njih će izabrati Ministarstvo porodice, omladine i sporta dok će komisija za izbor tek biti oformljena.

- Nećemo zaboraviti naše talentovane sportiste od kojih očekuje da zasijaju narednih godina te dostignu svjetske visine. Nagradićemo sve one za ostvarene rezultate i podržati ih u njihovom razvoju, jer su oni budućnost našeg sporta - naglasila je Davidovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana