Petrović na čelu Organizacionog odbora izbora deset najboljih sportista Republike Srpske

Dušan Repija
Petrović na čelu Organizacionog odbora izbora deset najboljih sportista Republike Srpske

TREBINjE - Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović biće na čelu Organizacionog odbora 65. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

Poziv iz “Glasa Srpske” koji već šest i po decenija organizuje najstariju manifestaciju ovog tipa na Balkanu, Petrović je bez razmišljanja prihvatio i poručio da će učiniti sve da pripreme i završna svečanost koja je zakazana za 16. decembar (Banski dvor, Banjaluka) prođu na najbolji način.

- Zvuči kao fraza, ali zaista nije tako, jer osjećam veliku čast što sam izabran za prvog među jednakim kada je u pitanju organizacija jedne od najljepših manifestacija u našoj Republici. Preduzeće na čijem sam čelu i ranije je podržavalo ovaj događaj, a naravno i ove će. Iako su do završne svečanosti ostala još dva mjeseca u narednih nekoliko dana popunićemo Organizacioni odbor i podijeliti zadatke da ništa ne bismo prepustili slučaju. - rekao je Petrović

Kada se tačno zna ko šta radi, ne može da ne ispadne onako kako svi priželjkujemo. Ove godine manifestacija slavi i mali jubilej, tako da moramo da budemo na najvišem nivou i pošaljemo lijepu sliku Srpske i našeg sporta - rekao je Petrović.

Direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović zahvalio je Petroviću, ali i svim institucijama Srpske, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta, koji daju nesebičnu podršku prilikom organizacije.

- Do završne svečanosti očekuje nas mnogo posla, ali ne sumnjam da ćemo ga i ove godine uraditi najbolje što možemo - rekao je Dmitrašinović.

Ovim su praktično započete pripreme za organizaciju Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, a u predstojećem periodu biće poznato i ko će biti na čelu stručnog žirija koji će dati i konačan sud o tome ko će ponijeti titulu najboljeg sportiste za 2019. godinu.

Kao što je bila praksa do sada iz sportske redakcije “Glasa Srpske” na adrese svih sportskih saveza biće poslat dopis da nominuju kandidata koji je tokom 2019. godine imao najbolje rezultate isključivo u seniorskoj konkurenciji, a će žiri na tri sjednice odlučiti ko je najbolji među najboljima.

Kajakaš Darko Savić aktuelni je nosilac priznanja za najboljeg tokom 2018. godine.
 

Nagrade

Pored izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još 11 priznanja. Nagrada najbolji sportista iz Republike Srpske na neki način je u rangu sa priznanjem za najboljeg u izboru deset najboljih sportista.

U konkurenciju za ovu nagradu ulaze sportisti koji su iz Srpske, a klupsku i reprezentativnu karijeru grade pod zastavom neke druge države, u ovom slučaju najčešće Srbije.

Biće proglašen i najbolji trener, ambasadori sporta Srpske, te dodijeljene plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veze RS i Srbije, za dugogodišnji doprinos i razvoj sporta, za rezultate u sportu za invalide, kao i za sportski događaj godine.

Biće dodijeljena i povelja za izuzetan poduhvat godine, plaketa za veliki jubilej, te plaketa “Glasa” posthumno. Najbolji novinar dobiće nagradu “Zlatno pero - Limun Papić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana