Marković najbolji fudbaler Republike Srpske

Milan Zubović
Marković najbolji fudbaler Republike Srpske

BANjALUKA - Napadač Laktaša Bojan Marković proglašen je za najboljeg fudbalera Republike Srpske za 2022. godinu.

On je dobio priznanje na 12. manifestaciji "Dan fudbala Republike Srpske". Marković je inače, 2016. godine na istoj manifestaciji izabran za najperspektivnijeg fudbalera Srpske. Upravo to priznanje ove godine dobio je član banjalučkog Borca Enver Kulašin i ponio je nagradu "Srđan Kačar".

Internacionalna nagrada zlatna povelja "Miljan Miljanić" dodijeljena je Siniši Mihajloviću, proslavljenom treneru i igraču koji je preminuo prošle gopdine. Nagradu je primio njegov brat Dražen.

- Republika Srpska je još jednom pokazala i dokazala koliko voli, ceni i poštuje Sinišu Mihajlovića. Po drugi put sam u Banskom dvoru da primim nagradu koja nosi ime po vizionaru kakav je bio i moj brat. Moram da se vratim u 2012. godinu kada je imenovan za selektora kada je napravio rez, odrekao se iskusnih igrača i pozove golobrade momke... On je tada utemeljio put sadašnjoj selekciji koja je dva čuta nastupila na Svetskom prvenstvu i nadam se da će zaigrati na dugoočekivsnom Evropskom prvenstvu. Hvala vam što negujete ime Siniše Mihajlovića - izjavio je Dražen Mihajlović.

Zlatnu plaketu za doprinos razvoju fudbala dobio je nedavno preminuli Zoran Vujat čijem je sinu Nikoli nagradu uručio predsjednik saveza Vico Zeljković.

- Izuzetna čast je što svake godine okupimo ljude iz regiona i pošaljemo poruku ljubavi. Savez je osnovan 1992. godine i okuplja četvrtinu stanovništva Srpske. Ponosni smo na manifestaciju koja je pokrenuta 2012. godine. Iza nas godine iskustva, a nagradom Miljan Miljanić čuvamo uspomenu na čovjeka koji je pomogao osnivanju saveza. Izgradili smo brend koji afirmiše fudbal Republike Srpske. Njegujući tradiciju gradimo fudbalsku budućnost - rekao je između ostalog Zeljković.

Dobitnici priznanja su još:  

-nagrada "Ratko Kragulj" za najboljeg sudiju Damir Lazić (Brčko)

-nagrada "Ilija Pantelić" za najboljeg radnika Miroslav Kršić (FK Sloga).

-nagrada "Ilija Miljuš" za najboljeg trenera Vladimir Ilić (FK Krupa)

-specijalno priznanje za popularizaciju i međunarodnu afirmaciju fudbala i Republike Srpske Zoran Avramović

-priznanje za unapređenje paralelnih i specijalnih veza Republike Srbije i Republike Srpske Boris Vrhovac o.

-nagradu za unapređenje i očuvanje moralnih i profesionalnih vrijednosti sportskog novinarstva Lazo Bakmaz iz Novog Sada.

-specijalnu nagradu za očuvanje tradicije i izuzetne rezultate FK Slavija najstarijeg kluba Republike Srpske dobio je Milorad Košarac.

-nagrada "Mihajlo Andrejević Andrejka" za ambasadora fudbala Ivan Ćurković

- nagrada za životno djelo "Doktor Milan Jelić" Rano Cvijić.

Fudbalski savez Kosova i Metohije uručio je nagradu Vici Zeljkoviću i Miloradu Arlovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana