Zbog dvije čitulje u novinama i Srbi nestrpljivo čekaju posljednji ispraćaj Hrvata

GS
Foto: Blic

Željko iz Zagreba, preminuo je u 73. godini života 19. maja 2023. godine, a dvije čitulje objavljene u hrvatskoj štampi postale su viralan hit na društvenim mrežama i to zbog činjenice da su čitulje stajale jedna ispod druge, samo različitog sadržaja i to od strane obje žene, kao i djece koje je dobio sa njima.

Štamparska greška ili život?

Za sada nije poznato da li je ovo nenamjerna štamparska greška ili se radi o čovjeku koji je imao dva braka. Međutim, sumnju da se ne radi o grešci unosi dio teksta prve čitulje, u kojem supruga Štefanija navodi da mu je ona bila žena pred Bogom.

Ono što je korisnicima Tvitera upalo u oči pored ovog detalja, jeste i pokojnikova sestra Višnja, odnosno činjenica da nije potpisana na obje čitulje.

"U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i poznanicima tužnu vest da je naš dragi suprug, otac, deda, svekar, tast i brat, gospodin Željko Pasarić iznenada preminuo u petak 19. 5. 2023. u 73. godini života. Sahrana dragog pokonjika biće u četvrtak 25. 5. 2023. u 12:30 sati iz mrtvančice na Miroševcu. Termin mise zadušnice biće objavljen na pogrebu.

Počivao u miru Božjem. Ožalošćeni: supruga pred Bogom Štefanija, sin Marko, kćerke Marina i Andreja, unuke Franka, Nika i Karla, snaja Lana, zet Stanko te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.", stajalo je u opisu čitulje.

Sestra se oglasila samo uz jednu snaju

Za razliku od prve, u drugoj se od Željka oprašta takođe supruga, ali ovaj put Lidija, ali i sestra Višnja, čijeg imena nema u prvom oproštaju od pokojnika, što su primijetili i korisnici društvenih mreža.

"U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i poznanicima tužnu vest da je naš dragi suprug, otac, deda, svekar, tast i brat, gospodin Željko Pasarić iznenada preminuo u petak 19. 5. 2023. u 73. godini života. Sahrana dragog pokonjika biće u četvrtak 25. 5. 2023. u 12:30 sati iz mrtvančice na Miroševcu. Termin mise zadušnice biće objavljen na sahrani.

Počivao u miru Božjem. Ožalošćeni: supruga Lidija, sin Vinko, unuka Nea, snaja Tena, sestra Višnja s porodicom te ostala tugujuća rodbina i prijatelji.", navodi se u tekstu.

Ono što je evidentno jeste činjenica da se obje čitulje nalaze i na online izdanju rubrike posvećene čituljama na portalu "Večernjeg lista"

"Ovo ni Nušić ne bi smislio"

Nakon što je objava završila na društvenim mrežama, veliki broj Srba je u nevjerici gledao tekst, te su se samo ređali komentari.

Najviše lajkova je odnio komentar muškarca koji je i podelio sliku čitulja na Tviteru, a koji je napisao "Malo je reći da sam se raspao od smeha. A prijateljica kaže da bi du*e dala da bude na toj sahrani i posle na ostavinskoj...".

 

Malo je reći da sam se raspao od smeha. A prijatetjica kaže da bi dupe dala da bude na toj sahrani i posle na ostavinskoj... pic.twitter.com/jsr7QJBSr4

— Onaj prokleti Šagovac (@dunavskibluz) May 24, 2023

Međutim, ništa manje inspirativni nisu bili komentari koji su se nadovezali na njega: "Ovo ni Nušić ne bi smislio", "Ja navijam za suprugu pred Bogom, Štefaniju", "Dosta raje se svrstava uz gospođu "pred Bogom". Em pred Bogom, em veća čitulja. I rest my case", "Pa, gospodin", "Pa kontam da će sad pola palanke otići da vidi ovo", "Koja je ovde supruga važnija, ova koju je venčao u crkvi ili ova s kojom je bio u građanskom braku?", samo su bili neki od njih, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana