Zavirite na prelijepi hrvatski otočić gdje će vam na plaži društvo praviti jeleni

GS
Zavirite na prelijepi hrvatski otočić gdje će vam na plaži društvo praviti jeleni

Dolazak avgusta znači da ljeto polako kupi svoje kofere, međutim, još uvijek nije kasno za istraživanje bajkovitih mjesta, a koja nam čak i nisu tako daleko. Jedno od njih je i čarobni hrvatski otočić na čijoj plaži ćete moći uživati u nesvakidašnjem društvu.

 U blizini Korčule, jednog od najpoznatijih hrvatskih otoka, nalazi se otočić Badija čiji će vas prizori natjerati da ga bar jednom poželite posjetiti.

Otočić Badija je najveći od 19 otočića korčulanskog arhipelaga, što vas ne treba prevariti budući da je njegova površina 0,97 km2.

Iako nenaseljen, njegove atrakcije privlače brojne turiste, a jedna od njih su svakako i jeleni lopatari koji vas dočekuju odmah po dolasku na otočić.Jeleni lopatari stigli su na Badiju 1958. godine, kad su dva para donesena s Brijuna.

Pretpostavlja se da ih sada tamo boravi desetak, različite dobi i veličine. Do danas prilično su priviknuti na posjetitelje koji ih rado hrane i fotografišu se s njima.

Otočić Badija koji je nenaseljen, prekriven je makijom i borovom šumom, a tamo ćete pronaći prelijepe netaknute kamene i šljunčane plaže.

Ona sa jelenima nije jedina. Šetnjom stazom prema moru, tu je još nekoliko prelijepih uvala.Njegova glavna atrakcija je samostan i crkva svete Katarine koji su podignuti davne 1420. godine, a koji su upravo ono što prvo vidite kada se približavate ovoj destinaciji.

Mnogi ga posjećuju upravo zbog smirivanja duha i traganja za dubljim vrijednostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana