Srbin bio vozač šeika, sad je raskrinkao mračne tajne vladara Dubaija

Agencije
Srbin bio vozač šeika, sad je raskrinkao mračne tajne vladara Dubaija

Svjetska javnost već je upoznata sa pričom Latife, ćerke vladara Dubaija Muhameda bin Rašida, koja je tvrdila da je njen otac odgovoran za mučenje i zatvaranje brojnih žena koje ga nisu slušale.

Kako je tvrdila, njegova "žrtva" bila je i njena starija sestra, dok je tetka ubijena zbog neposlušnosti. Sada je na videlo izašla još jedna jeziva ispovijest. Za magazin Njujorker, šeikov šofer po imenu Đuro Sinobad, ispričao je mračne detalje o šeikovim seksualnim avanturama, koje uključuju mučenje i silovanje žena, čak i maloljetnih djevojčica.

Šeik Muhamed rođen je 1949. godine, a zvanično je preuzeo tron nakon smrti svog brata, 2006. godine. Negovao je imidž tradicionalnog arapskog vođe, prikazujući sebe kao porodičnog čovjeka. Bio je naklonjen Zapadu, što je i dokazao nakon napada 11. septembra, jer su Ujedinjeni Arapski Emirati postali ključni strateški partner u ratu protiv terorizma.

Tokom ljeta šeik je sa nekoliko svojih žena i dece odlazio u Englesku. To je bila i prilika da se šeik više približi zapadnim zemljama i njenim liderima, a takođe ulagao je i stotine miliona evra u britanske konjske trke. Često se pojavljivao pored kraljice Elizabete, čak je na neke događaje putovao u njenoj kočiji, na čelu kraljevske povorke.

Bliskost sa ovom imperijom, možda je i dovelo do utiska da britanska vlast zatvara oči na navode koji su ispilivali u javnost.

Jedne junske subote 2001. godine, inspektor policije u Sariju Kolin Saton dobio je zabrinjavajući poziv.

Prijavljen je ozbiljan zločin na šeikovom imanju. Jedna 22-godišnja seksualna radnica rekla je da su je u Londonu pokupila kola koja su je odvezla do imanja, na kojem je bila zatočena, a član kraljevske porodice Dubaija više puta je silovao.

Saton je krenuo da istražuje, ali identitet navodnog silovatelja nije mogao da se potvrdi, tako da ni optužnica nije mogla da bude podignuta, ali novi svjedoci su se pojavili.

Tri šofera koji su godinama radili za kraljevsku porodicu Dubaija rekli su da su redovno bili poslati da voze seksualne radnike iz cijelog Londona na šeikovo imanje. Rekli su da su grupe žena odvođene iz londonskog hotela Karlton Tauer, koji je u šeikovom vlasništvu.

Neke su bile starije, ali druge su bile tinejdžerke ili u ranim dvadesetim godinama. Uglavnom su bile „regrutovane“ u noćnim klubovima.

Prilikom vožnje, ženama nije rečeno kuda idu, a telefone su im oduzimali pri ulasku u kuću. Vozači nisu mogli da kažu šta se tačno tamo dogodilo, niti ko je umiješan, ali, žene su na kraju večeri vraćali kući.

Jedan od vozača bio je Đuro Sinobad, 70-godišnji Srbin, koji je živio u Engleskoj skoro dvije decenije, a kao šofer je radio do kraja 2020. godine. On je pričao kako su mlađe žene bile jako uznemirene, jer su shvatale šta se od njih očekuje.

Prema njegovim riječima, jedna djevojka je pokušala da pobjegne, ali je u dvorištu imanja, poluodevenu, uhvatio član šeikovog obezbjeđenja, koji ju je onda i istukao štapom.

„Bila je u stanju šoka. Na leđima su joj bili tragovi udarca. Kad sam je vraćao kući, celim putem je plakala“, ispričao je Sinobad.

Takođe je ispričao i drugi slučaj kada je jednog jutra grupu žena odvezao do imanja. Iz kola su izašle sve žene osim jedne „mlade, slatke engleske djevojke“. Kada se okrenuo i pokušao da je utješi, na sjedištu je vidio krv. Mogao je samo da zamisli šta je uzrok.

„Drhtala je i plakala, ali nečujno“, rekao je on.

Bivši šeikov tjelohranitelj takođe je ispričao kako su grupe žena dovođene u šeikovu hotelsku sobu skoro svake noći i ujutru odlazile svojim kućama.

Nekoliko zaposlenih su zbog svojih svjedočenja izgubili posao. Sinobad je podieo tužbu za nezakonito otpuštanje, a šeikovi advokati negirali su navode o eksploatisanju seksualnih radnica, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana