Sramni sajt strancima nudi Srpkinje za brak: "Koštaće vas 27.000 dolara"; "Ona sve postiže"

GS
Foto: Ilustracija

Da smo toliko duboko u kapitalizmu da mislimo da sve na ovom svijetu može da se kupi dokazuje i jedan sramni sajt koji u opisu svoje svrhe i djelatnosti navodi "pomoć muškarcima da se brzo i efikasno ožene", tako što će svoju suprugu poručiti putem mejla.

Navodno, ne radi se o trgovini ljudima, već žene svjesno pristaju da budu dio kataloga za muškarce koji su radi da ih ožene.

Koliko je ovo degradirajuće po žene iz cijelog svijeta, a među njima i Srpkinje, govori činjenica da uz usluge koje se nude na sajtu, možemo vidjeti i cjenovnik održavanja braka sa ženom iz Srbije koji sa troškovima svadbe, kako pišu, može da iznese oko 27.000 dolara.

Takođe, u okviru opisa takozvanih benefita braka sa Srpkinjom stoji i visoka stopa uspješnosti brakova, koju su, nepoznato je kako, izračunali i tvrde da iznosi 70 odsto.

"Srpkinje postaju sve poželjnije među strancima, pa su naši eksperti uradili detaljnu analizu novog trenda", piše na sajtu koji žene predstavlja kao robu i resurs za muškarce.

Postoje čak i recenzije drugih muškaraca koji su se zbog savjeta sa sajta odlučili na brak sa Srpkinjom, te su detaljno opisana njihova iskustva.

"Ona može sve. Perfekcionista je i hoće da bude idealna majka, domaćica, poslovna žena. Sve joj to uspijeva, ne znam kako, idealna je, divim joj se i nikad nisam zažalio što sam se odlučio za ženu iz Srbije", piše jedan i taman kad pomislite da je nešto gore od ovoga nemoguće pročitati, drugi dodaje:

"Mnogo je fokusirana na svoj izgled, hoće da uvijek izgleda savršeno, ali gleda iste serije koje i ja i uvijek možemo o svemu da diskutujemo."

Ovaj sajt, kako navode, služi da muškarci ne bi morali da gube vrijeme i izlaze sa ženama, već da nađu nekoga za brzu ženidbu, pa se upoznaju tokom braka.

Svi sramni detalji o ovom sajtu vrlo jasno ukazuju na to da je moguće da se radi o trgovini ljudima koja je premještena u sajber svijet, pa je alarmantna i sama činjenica da sajt kao što je ovaj nije provjeren od strane organa reda i ugašen.

Ideja da se žena postavi kao artikal u katalogu sa sve cijenom održavanja je toliko unižavajuća i jasno je da krši osnovna ljudska prava. Internet jeste slobodno mjesto, ali tu činjenicu ljudi ne smiju da zloupotrebljavaju, naročito ne radi ugrožavanja bezbjednosti drugih ljud, javlja B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana