Soni profitirao na video igricama zbog lokdauna

Tanjug
Soni profitirao na video igricama zbog lokdauna

TOKIO - Profit japanskog Sonija skočio je u periodu januar-mart osam puta u odnosu na isti lanjski kvartal, na 107 milijardi jena (982 miliona dolara), jer su se Japanci, koji su ostajali kod kuće zbog korona mjera ograničenja kretanja, okrenuli video igricama i drugim vizuelnim sadržajima te kompanije.

Soni korporacija je izvijestila danas da je u fiskalnoj godini, završenoj 31. marta, ostvarila rekordnu dobit od 1,17 biliona jena (11 milijardi dolara), što je otprilike dvostruko više od 582 milijarde jena iz prethodne fiskalne godine, prenosi AP.

Još uvijek vlada velika potražnja za konzolom PlejStejšen 5 koja je puštena u prodaju prošle godine, navela je kompanija, precizirajući da je do sada prodala 7,8 miliona ovih uređaja širom svijeta.

Ukupna prodaja Sonija u prvom tromjesečju tekuće godine skočila je za 27 posto, sa prošlogodišnjih 1,7 biliona jena na 2,2 biliona jena (20 milijardi dolara). Soni je lani prijavio profit od 12,6 milijardi jena za period januar-mart.

Ipak, Soni predviđa pad profita od 44 procenta za fiskalnu godinu do marta 2022. godine, na 660 milijardi jena (šest milijardi dolara), jer bi faktori koji su uticali na rast dobiti u minuloj fiskalnoj godini mogli da iščeznu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana