Profilne slike na društvenim mrežama sutra zamjeniti slikama predaka

Srna
Profilne slike na društvenim mrežama sutra zamjeniti slikama predaka

BEOGRAD - Udruženje “Besmrtni puk Srbije” pozvalo je sve građane da Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj, obilježe tako što će od sutra svoje profilne slike na društvenim mrežama zamjeniti slikama roditelja, deka i baka koji su se borili u ratovima za slobodu otadžbine.

Na “Fejsbuk” stranici “Besmrtnog puka Srbije” ističe se da je Dan pobjede, kao praznik posebno važan u istoriji srpskog i ruskog naroda, čiji su preci heroji pokazali neverovatnu hrabrost ne žaleći svoje živote u borbi za iskonske vrijednosti dva naroda - slobodu, istinu i pravdu.

Iz ovog udruženja poručuju da uprkos tome što zbog epidemije virusa korona neće moći da bude održan tradicionalni marš “Besmrtnog puka” u Beogradu, oni neće propustiti priliku da precima herojima odaju počast kakvu zaslužuju.

“Pokažimo svima da smo ponosni preci naših hrabrih predaka čije slike zaslužuje da vidi ceo svet. Od 8. maja - mi smo naši preci! Preplavimo društvene mreže slikama pobednika!”, istakli su iz “Besmrtnog puka Srbije”.

Ovo udruženje ima za cilj očuvanje sjećanja na žrtve oslobodilačkih ratova i osnaživanje prijateljskih veza srpskog i ruskog naroda.

Ove godine obilježava se 75 godina od pobjede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Njemačke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana