Političari na ljetovanje neće dalje od Srbije

Darko Momić
Političari na ljetovanje neće dalje od Srbije

BANjALUKA - Većina političara u Srpskoj namjerava da postupi po preporuci Ministarstva trgovine i turizma i da godišnje odmore provedu na nekoj od turističkih destinacija u RS i na taj način pomognu oporavku ove privredne grane pogođene pandemijom.

Neki i ne planiraju odlazak na ljetovanja, neki kažu da odavno imaju u planu da posjete neke turističke destinacije u Srbiji, a neki priznaju da zbog hajke crnogorskih vlasti na Srpsku pravoslavnu crkvu neće ići na Crnogorsko primorje na kojem su redovno provodili godišnje odmore.

Lider PDP-a Branislav Borenović godišnji odmor planira da provede u svom kraju - Miljevcima kod Sanskog Mosta, gdje kako kaže i inače ide ka­d god uhvati slobodnog vremena.

- Drugi dio godišnjeg iskoristiću za odlazak na našu olimpijsku ljepoticu Jahorinu - kaže Borenović.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević kaže da ne planira na ljetovanje.

- Odmor planiram provesti kući i tako malo se odmoriti od svakodnevnih obaveza, ali nisam planirao odlazak na ljetovanje - kaže Miličević.

Šef SPS-a Goran Selak u ovom trenutku nije siguran da li će uopšte ići na ljetovanje, ali kaže da će svakako pokušati da provede neko vrijeme odmarajući sa porodicom na nekoj od naših destinacija.

- Podržavam akciju promovisanja turističkih destinacija Republike Srpske i ljetovanja u Srpskoj. Smatram to solidarnim činom, ali i prilikom da se naši građani, pogotovo mladi i djeca, upoznaju sa svim onim što nudi Republika Srpska, a to nije malo. Svaki naš grad i svaka naša opština imaju prirodne ljepote koje vrijedi vidjeti - kaže Selak.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Igor Žunić kaže da njegova djeca obožavaju more zbog čega će u zavisnosti od situacije nastojati da im priušti sedam dana odmora na moru, ali da će nastojati i da supruzi ispuni želju.

- Moja supruga nije bila u Trebinju i vjerovatno ću iskoristiti priliku da ove godine odemo tamo na par dana i time na određen način dam doprinos oporavku i razvoju domaćeg turizma - kaže Žunić.

Potpredsjednik Narodne skupštine i funkcioner Ujedinjene Srpske Milan Petković planirao je sedam dana provesti na Crnogorskom primorju, ali kaže da je zbog odnosa crnogorskih vlasti prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi u dilemi da li će otići.

- Svakako nisam preveliki ljubitelj mora i najviše volim aktivan odmor na selu, ali moguće je da odem na jezero Balkana ili u Donji Skugrić kod Modriče, gdje ima sjajan hotel okružen voćnjacima. Odavno planiram da posjetim fruškogorske manastire i vinarije pa je moguće i da to bude ovoga ljeta - kaže Petković.

Vaučeri

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sa predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz Srpske dogovoreno da 15. juna počne korišćenje vaučera čiji je cilj pomoć turističkom sektoru da prevaziđe krizu izazvanu epidemijom virusa korona.

- Za boravak tri večeri moći će biti korišćen jedan vaučer, a za boravak četiri i više večeri dva vaučera po smještajnoj jedinici. Namjera je da korišćenje vaučera počne od 15. juna - rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana