Otvoreno najzabačenije radno mjesto na svijetu

Klix.ba
Otvoreno najzabačenije radno mjesto na svijetu

Ako su vam dosadile gradska gužva i brzi tempo života, možda je pravo rješenje za vas da preuzmete radno mjesto daleko, daleko od kuće.

Naime, najzabačenija pošta na svijetu nalazi se na otoku Goudier, u maloj luci po imenu Port Lockroy, kojom upravlja Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ovaj otok smješten je tik uz obalu Antarktika. Trenutno se traže tri osobe koje bi tamo radile od novembra do marta.

Dužnosti uključuju sortiranje svih pismenih pošiljki, ali i čišćenje izmeta pingvina oko baze u Port Lockroyu, kao i komunikaciju s posjetiteljima.

Slobodan dan imate svake dvije sedmice, iako kako ističe Lucy Dorman, direktorica baze, zaposleni ionako nemaju gdje otići i kada imaju slobodno vrijeme, piše LADbible.

Više od 18.000 ljudi svake godine obiđe otok. Oni često ostavljaju pisma i razglednice u tamošnjoj pošti, koje je, potom, potrebno poslati za Ujedinjeno Kraljevstvo.

Zalihe su hrane jednokratne i dobijaju se na početku službe. Hrana je uglavnom konzervirana i suha, a jedini je izuzetak iznenadana posjeta turističkog broda kada postoji mogućnost da zaposleni dobiju nešto svježeg voća.

Još jednu poteškoću predstavlja nedostatak tekuće vode, što utiče i na tuširanje.

Omogućeno je svega jednom sedmično, i to na brodovima. Pored toga što nema tekuće vode, nema ni WiFi-ja.

Zbog ograničavajućih okolnosti i udaljenosti pošte, traže se pojedinci koji su fizički i mentalno spremni preuzeti ovaj nesvakidašnji izazov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana