Metar kvadratni stana na crnogorskom primorju 1.455 evra

Srna
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Kvadratni metar novog stana u primorskom regionu Crne Gore prosječno je u prva tri mjeseca 2022. iznosio 1.445 evra, u središnjem regionu 612 evra, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji iznosila 1.352 evra.

"Prosječna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji biće značajno niža", navodi se u saopštenju Uprave za statistiku /Monstata/.

U obračun prosječne cijene metra kvadratnog stana u novogradnji u obzir se uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor, preciziraju iz Monstata.

"Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokretnosti - poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cijene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora", naveli su iz Monstata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana