Kako uštedjeti novac prilikom odlaska u kupovinu

GS
Foto: Ilustracija

Iako se ne očekuje da će se cijene hrane smanjiti u bliskoj budućnosti, to ne znači da ne postoje načini uz pomoć kojih ćete moći da uštedite novac prilikom kupovine.

Kartice vjernosti u supermarketima

Preuzmite aplikaciju ili karticu vjernosti za markete u kojim najčešće kupujete. Neke kartice vjernosti nude direktni popust prilikom kupovine, dok postoji i opcija skupljanja bodova koji će vam omogućiti smanjeni račun u nekoj kupovina u bliskoj budućnosti.

Mudro odlučite kada ćete ići u kupovinu

Iako ovo pravilo ne vrijedi za sve, u nekim supermarketima postoje određeni dani u sedmici kada možete dobiti određene pogodnosti i sniženja prilikom kupovine. Obratite se zaposlenim u  supermarketu u kojim redovno kupujete o tome kada imaju ove pogodnosti za svoje kupce.

Kupovina više istih proizvoda

Kupovina dva ili tri komada artikla koje svakodnevno kupujete, može napraviti veliku razliku ako ih kupite dok su na sniženju, a generalno kupovina spojenih proizvoda povoljnije je od pojedinačnog pakovanja. Prilikom ovakve kupovine važno je da ne pravite zalihe namirnica koje se brzo kvare.

Planirajte svoje obroke prema namirnicama koje su na akciji

Planiranje obroka prema namirnicama koje su na akciji jedan je od najboljih načina da uštedite novac. Takođe, planiranjem obroka tačno ćete znati koje namirnice ćete kupiti. Nećete imati problem nedostatka neke namirnice i neplanirane odlaske u supermarkete. Ovdje je važno da se držite popisa namirnica kojeg ste odredili kod kuće, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana