Humanitarni broj 1412 za četiri dana pozvalo 4.500 građana Srpske

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC - Humanitarni broj 1412, koji je aktivan od 1. do 31. marta, u prva četiri dana je pozvalo oko 4.500 humanih građana Srpske, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je humanitarna akcija pokrenuta kako bi ove godine bio završen veliki projekat - izgradnja Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, za koji je potrebno još oko 45.000 evra.

"Ovaj značajan projekat od 714 metara kvadratnih, ukupne vrijednosti oko 280.000 evra, počeli smo da gradimo u avgustu 2019. godine i planiramo ga ove godine završiti. Sigurno bi ga završili lani da nas pandemija nije spriječila", rekao je Arlov.

On je podsjetio da se ovaj centar gradi isključivo humanitarnim sredstvima i humanitarnim akcijama Odbora, zahvaljujući humanim ljudima i donacijama, najvišim institucijama, lokalnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, javnim i privatnim preduzećima iz Republike Srpske, a pomoglo je i nekoliko prduzeća i pojedinaca sa Kosova i Metohije i opština Inđija iz Srbije.

"Pozivamo sve da jednom KM pomognu i pozovu 1412 do 31. marta, da ga izgradimo i poklonimo ovoj kategoriji djece i mladih na Kosovu i Metohiji", rekao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana