Gore lokali širom SAD-a, ali ruskom restoranu ne mogu ništa

GS
Gore lokali širom SAD-a, ali ruskom restoranu ne mogu ništa

Protesti u SAD koji se održavaju zbog ubistva Džordža Flojda, malo su "skrenuli sa putanje" i prerasli u nasilne demonstracije, a na udaru demonstranata svakog dana nađe se nekoliko desetina nedužnih ljudi i njihova imovina.

Već noćima unazad demonstranti lome, pale i pljačkaju radnje širom zemlje. Na udaru su se našli čak i Guči i Dolče i Gabana, ali i mnoge radnje sportske opreme, te nerijetko i super-marketi, ali i restorani, prenosi Telegraf.

Međutim, jednom lokalu u San Dijegu niko ništa ne može. Otkako su krenuli neredi vlasnik ruskog restorana Puškin pobrinuo se da se ništa ne dogodi njegovom lokalu. Kako? Pa, jednostavno je "poredao" nekoliko opakih momaka ispred lokala koji su tu od jutra do mraka.

"Nikog ne tučemo, nikog ne diramo, ne dozvoljavamo da razbijaju naše, da nam demoliraju restoran. Imam puno prijatelja i čim sam u nedelju shvatio šta može da se dogodi, javio sam im se i došli su u roku od pola sata. Ukupno 12 ljudi, sa oružjem, pištoljima i puškama. Imamo dozvolu za oružje i znamo kako se puca. Ulicama se ne krećemo naoružani, ali u svom lokalu imamo pravo da ga koristimo", rekao je vlasnik restorana Ajk Gazarjan za ruske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana