Đoković nakon aviona dobio životinjsku vrstu nazvanu po njemu FOTO

GS
Foto: Arhiva

Novak Đoković, osvajač 21 grend slem trofeja i ukupno 89 ATP titula postao je dio svijeta insekata, pošto je jedna potpuno nova otkrivena vrsta insekata dobila ime po Novaku Đokoviću.

Ovu informaciju je na društvenim mrežama otkrio dr Nikola Vesović, jedan od trojice naučnika koji su otkrili novu vrstu insekata u blizini Ljubovije. Oni su odlučili da ovu vrstu nazovu "Duvalius djokovici" u čast slavnog tenisera.

"Novak Đoković - već više od 15 godina taj čovjek uveseljava čitavu naciju, čini nas ponosnim i za to vrijeme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svijetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada", počeo je dr Vesović u objavi na Instagramu.

"Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otkriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije koja dosad nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slijepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu " "Annales Zoologici Fennici". Kao znak zahvalnosti i osjećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu - Duvalius djokovici. Hvala Novače!", stoji u pomenutoj objavi. Evo kako izgleda insekt nazvan po srpskom teniseru:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana