Diablo Immortal i dalje zarađuje više od milion dolara dnevno

GS
Diablo Immortal i dalje zarađuje više od milion dolara dnevno

Do sada već i ptice na grani znaju da Diablo fanovi nisu nimalo srećni kada je u pitanju Diablo Immortal igra, a razlog za to je sistem monetizovanja koji je Blizard implementirao.

Većina njih  smatra pravom otimačinom novca, s obzirom na to da je potrebno potrošiti preko 100.000 dolara kako bi se lik unapredio do maksimuma. Međutim, izgleda da mnogima ne smeta da troše novac u igri, jer i dalje zarađuje milion dolara dnevno, mesec dana nakon objave.

Prema statistici i analitic AppMagica, Diablo Immortal je tokom prvog meseca imao preko 10 miliona preuzimanja. Poređenja radi, Diablo 3 je dostigao 10 miliona igrača za šest nedelja. Ipak, potrebno je istaći da je besplatna igra, dostupna za mnoge platforme, dok je Diablo3 na početku bio dostupan samo za PC.

Tokom prvog meseca, IDiablo Immortalje zaradio 49 miliona dolara, što u prevodu znači prosečno 1,63 miliona dolara dnevno. Trenutno, igra ne ostvaruje previše prihoda, ali i dalje zarađuje preko milion dolara dnevno.

Trenutno, Diablo Immortal ima ocenu od 0,3 na Metacritic sajtu i sa njom je jedna od najgore ocenjenih igara od strane korisnika ikada. S druge strane, stručna kritika nije toliko rigorozna, pa igra u ovom segmentu ima rezultat od 59 poena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana