Baka Milja posvetila stihove Noletu: Dok meč ne završi ne izlazi iz kuće

GS
Baka Milja posvetila stihove Noletu: Dok meč ne završi ne izlazi iz kuće

UŽICE - Na Kićenovom brdu podno Tornika, gdje žive četiri starice, gledao se uživo prenos iz Njujorka, gdje je Novak Đoković porazio Medvedeva i osvojio US Open i 24. grend slem titulu.

Njegov vjerni navijač sa zlatiborskog brda, Milivojka Milja Bakić (67), koja njegove nastupe uvijek željno iščekuje, a uspjehe slavi kao praznik, ovog puta posvetila mu je i stihove.

- Kada Novak igra ja ne izlazim iz kuće da ne bih propustila neki detalj. Krave riču, ovce na polju, ali dok se meč ne završi ne prestajem da gledam - priča Milja.

Ova vedra starica hrabro gazi sedmu deceniju, ali je u toku sa svim sportskim dešavanjima u zemlji i svijetu. Od svih sportista ističe da najviše voli Novaka, a srce joj je puno zbog njegovog uspjeha.

Baba Milivojka za Telegraf.rs otkrila je čega se sve odrekne da bi gledala njegove mečeve.

- Presrećna sam! Radujem se njegovom, kao uspehu mog deteta, jer je on ponos svih nas i zemlje Srbije - naglašava starica.

Milivojka čitav svoj život i svakodnevnicu pretače u pjesmu, pa je tako u mnogim stihovima opjevala bitna dešavanja u ovom kraju, muku seljaka, državnike, sportiste, medju kojima Novak zauzima prvo mesto. I sada je bila inspirisana njegovom igrom i prilikom navijanja bilježila stihove.

„Zlatiborske vite jele oborile grane dole, dok u Njujorku pobeđuje Novak Đole. Pod Tornikom sunce suši travu, dok po svetu Nole stiče slavu.

Nek te svuda sreća prati, i da blistaš sav od sreće, dok je tvoga časnog krsta, pobediti te niko neće.” napisala je Milivojka.

Slobodno vrijeme koristi za pisanje stihova

Milivojka inače živi podno Tornika u ataru sela Jablanica, bavi se stočarstvom i od toga živi. Iako je duboko zakoračila u sedmu deceniju, ne predaje se, već snage i volje za radom ima kao da joj je trideseta.

Vedra starica živi sama, njeni sinovi su nastanjeni u obližnjim gradovima, a najviše vremena na pustom brdu provodi sa svojom jetrvom i još dve komšinice. Samoća je teška, ali Milja utjehu nalazi kada se lati pera i niže stihove iz svoje svakodnevnice.

Žali što kao djevojka nije otišla na studije, već ostala u selu da živi nimalo lak život. Sve svoje stihove zna napamet, kao i brojeve telefona cijelog sela. Najviše pjesama napisala je o životu seljaka, njegovim mukama i problemima, više puta se kroz pjesmu obraćala državnom vrhu, a stihovi iz oblasti sporta uvijek su posvećeni kao podrška Novaku Đokoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana