Živopisna grčka plaža koja podsjeća na skandinavske fjordove

GS
Živopisna grčka plaža koja podsjeća na skandinavske fjordove

Plaža Agridia na Halkidikiju decenijama se nalazila među najbolje čuvanim tajnama ovog regiona, za ovu idealnu pješčanu plažu sa kristalno čistim morem, znali su samo mještani i malobrojni strani turisti.

Nedavno se i ovo promijenilo, te je za plažu čuo veliki broj ljudi. Sada Agridija privlači brojne turiste, pogotovo u julu i avgustu, ali je ipak uspela da zadrži osjećaj udaljene i mirne luke.

Ona se nalazi na istočnoj strani srednjeg poluostrva Halkidikija, Sitonije, i gleda na zaliv Sigitiko.

Agridija je slikoviti zaliv koji je dobro zaštićen od vjetrova u regionu. Njegove vode postaju uzburkane samo sa istočnim vjetrovima. Mala pješčana plaža duga je oko 100 metara.

Boja vode se mijenja od plavičaste do zelene, a dubina se postepeno mijenja, što je čini idealnom za porodice sa malom decom.

Velike stijene, kao i podvodne stijene, sa obe strane zaliva su izuzetne upečatljive i Agridiju izdvajaju od ostalih plaža na poluostrvu Sitonija duž istočne strane. Sve joj ovo pruža izgled malog fjorda.

Bar na plaži postao je veoma popularan poslijednjih godina što je pomoglo u privlačenju priličnog broja turista, uglavnom porodica sa djecom, posebno tokom vikenda u julu i avgustu.

Prije i posle ovog užurbanog perioda, Agridija je spokojno mjesto idealno za turiste koji više vole da se odmaraju van gužvi tako da je sasvim jasno koji je idealan izbor ukoliko tek planirate da ljetujete u Grčkoj, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana