Zemlja u kojoj se najmanje radi, najviše uživa i najduže živi: Lista od 10 najboljih na svijetu

B92
Foto: Detikcom

Balans između poslovnih obaveza i privatnog života sve se više ističe kao važan faktorza životi. Trebalo bi da mislite i o tome dok sanjarite o preseljenju u zemlju idealnu za život, jer nekad stvari nisu baš kao što nam izgledaju sa distance.

Postizanje idealne ravnoteže nije jednostavno, pogotovo kada imamo u vidu način i troškove života u velikim gradovima. Ako vas zanima koji narodi uspevaju najbolje da uklope svoj posao i slobodno vrijeme, pogledajte rezultate nove studije u nastavku.

Parametri koji su uzimani u obzir prilikom rangiranja zemalja uključuju prosječan broj radnih sati sedmično, dužinu godišnjeg odmora, procenat stanovnika koji imaju neometan san tokom noći, dužinu životnog vijeka i osećaj sreće kod ispitanika u svakoj zemlji koja je obuhvaćena istraživanjem.

Po svim tim kriterijumima, na vrhu je Luksemburg, između ostalog, i zahvaljujući sistemu u kome poslodavci nagrađuju zaposlene sa više godišnjeg odmora što su starije životne dobi. Tako radnici stariji od 55 godina u ovoj zemlji imaju u prosjeku 36 dana plaćenog godišnjeg odsustva.

Austrija i Danska, koje zauzimaju drugo i treće mjesto, radnicima daju minimalno 25 dana plaćenog odmora godišnje, a pogledajte celu top 10 listu zemalja čiji stanovnici očigledno najviše uživaju u životu:

-Luksemburg
-Austrija
-Danska
-Norveška
-Finska
-Švedska
-Francuska
-Bjelorusija
-Holandija
-Švajcarska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana