U petak 54. Praznik mimoze

Srna
U petak 54. Praznik mimoze

PODGORICA - Praznik mimoze u Herceg Novom u petak, 17. februara, otvoriće tradicionalni defile mažoretki i koncert regionalne muzičke zvijezde Marije Šerifović.

U 18.00 časova na Trgu Nikole Đurkovića prvo će biti podignuta zastava ove manifestacije, nakon čega slijedi defile Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović i trombonjera od centralnog gradskog trga do platoa ispred hotela "Igalo" na kojem će biti upriličeno zvanično otvaranje i uručivanje ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala.

Koncert Marije Šerifović zakazan je za 21.00 čas.

U subotu, 18. februara, biće održana berba mimoze, događaj koji već decenijama plijeni pažnju gostiju i predstavlja jedan od najposjećenijih programa manifestacije, saopšteno je iz Opštinske uprave Herceg Novi.

"Program će početi defileom novskih mažoretki, Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović i trombonjera, od Portonovog u Kumboru, kroz Đenoviće, do Doma kulture u Baošićima. Tradicionalno, domaćice iz Đenovića i Baošića služiće posjetiocima ribu i vino na više punktova", navedeno je u saopštenju.

Tog dana u 10.00 časova na platou ispred Doma kultura u Baošićima nastupiće Ivana Negativ i Đorđe David, a od 13.00 časova program se nastavlja u Đenovićima koncertom grupe "Galija".

U Institutu "Dr Simo Milošević" u večernjim časovima biće održan prvi od dva maskenbala.

"Na balu pod maskama prisutne će zabavljati i lokalni bend žEdžodusiž, Adi Šoše i Nikola Rokvić. Za kreativne maske, ulaz na oba maskenbala biće besplatan, a za najbolje je obezbijeđen nagradni fond u vrijednosti od 10.000 evra sa 30 novčanih i robnih nagrada", navedeno je u saopštenju.

Ovogodišnji Praznik mimoze biće održan od 17. februara do 4. marta.

Mimoza, koja cvjeta preko zime pretvarajući cijelu hercegovačku rivijeru u raskošnu baštu, zaštitni je znak festivala i zimskog turizma Boke Kotorske i crnogorskog primorja.

Za posjetioce manifestacije biće upriličen provod uz miris mora i mimoza, nastupi regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, kao i više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana