U Hercegovini otvorena prva kaubojska kantina u regionu

G.S.
U Hercegovini otvorena prva kaubojska kantina u regionu

ČAPLjINA - Tiho Sušac sa svojim prijateljima izgradio je kaubojsku kantinu prvu takve vrste ne samo u BiH.

Ova kantina nalazi se u srcu Hercegovine u Trebižatu kod Čapljine, a nazvana je Alamo.

Uz kaubojsku odjeću, tekilu i trofejno oružje iz toga vremena uživaju u Divljem Zapadu uz rijeku Trebižat koja je donedavno bila toliko čista da se mogla piti. Ovim potezom željeli su oživjeti svoje djetinjstvo kada su se igrali kauboja i indijanaca, čitali vestern romane i gledali kaubojske filmove, piše flash.ba

Oni ne nose mobilne telefone, ne šalju mejlove, ne surfaju internetom, nego razgovaraju i ručaju u pravom ambijentu kaubojske kantine. Oni jednostavno žive svoj san.

- Radio sam na željeznici godinama i dobio otkaz. Vodio sam sindikat u firmi i naravno nisam bio miljenik vladajuće elite. Borio sam se za radnička prava i evo gdje sam završio. Ali ne žalim. Ovo je oduvijek bio moj san a sada ga živim punim plućima - rekao je Sušac.

Dodao je da je uz pomoć prijatelja sagradio prvu kaubojsku kantinu ne samo u BiH nego u cijelom regionu.

- Postala je mjesto okupljanja svih koji žele barem na trenutak doživjeti duh Divljeg Zapada. Imamo u blizini i rijeku Trebižat na kojoj sam odrastao, indijansku kolibu, životinje, jednom rječju sve što treba jednom ranču. Ovoga sam nazvao Gaučo po argentisnkim goničima krava - govori Tiho Sušac dok loži vatru pod kotlić u kojem se kuva kaubojski pasulj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana