Turističke atrakcije koje nisu voljeli: Danas im se svijet divi

Agencije
Turističke atrakcije koje nisu voljeli: Danas im se svijet divi

Danas im se čitav svijet divi, ali ove turističke atrakcije u početku su izazivale negativne reakcije ljudi iz mjesta u kome se nalaze.

 

Statua Hrista Kralja (Svjebođin, Poljska)

Ova statua izazvala je mnoge kontroverze, kako među hrišćanima tako i među ateistima u Poljskoj. Kritikovali su je i zbog lokacije, jer se nalazi blizu granice sa Njemačkom i velikog supermarketa.

Zgrada parlamenta (Bukurešt, Rumunija)

Ovu zgradu jedan deo Rumuna ni danas ne voli, zbog toga što je prvobitno bila namenjena za Nikolaja Čaušeskua, diktatora koji u ovoj zemlji nije ostao u lepom sećanju.

Dolina palih (Madrid, Španija)

Iako ne bi trebalo da iko ima išta protiv obilježja poginulma u Španskom građanskom ratu, ovo mjesto nosi i negativnu konotaciju za mnoge Špance jer je grobno mjesto Franciska Franka.

Sagrada Familia (Barselona, Španija)

Izgradnja je počela 1882. godine, a predviđeno je da će biti izgrađena 2026. Zbog svog neobičnog izgleda, čak je ni Pikaso nije volio, pa je tako izjavio jednom da bi oni koji su je dizajnirali trebalo da "odu u pakao".

Ajfelov toranj (Pariz, Francuska)

Postavljen za Svetski sajam 1889. godine, trebalo je da bude ubrzo sklonjen. Iako sada služi kao simbol ljubavi, mnogi Francuzi smatraju da svojom čeličnom konstrukcijom šteti klasičnom dizajnu ostatka grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana