Španija: Tri Kralja zbog pandemije na proslavu došla balonom

Tanjug
Foto: Pixabay

SEVILjA- Ovogodišnja proslava katoličkog praznika Tri kralja, koja se u Španiji svake godine tradicionalno održava uoči Bogojavljenske noći, otkazana je zbog pandemije korona virusa, a čelnici Sevilje došli su na ideju da organizuju dolazak Gašpara, Melkiora i Baltazara balonom kako bi se izbjegle gužve, prenosi Rojters.

Tri Kralja preletjela su Sevilju u balonu iz kojeg su mahali djeci u njihovim domovima. Oni su rekli da se nadaju da će sljedeće godine biti održana parada koja se inače ovim povodom održava.

Bio je ovo nevjerovatan let, došli smo sa puno entuzijazma da podijelimo poklone, rekao je Gašpar za Rojters.

Sva trojica pozvali su građane da poštuju mjere u cilju zaštite od korona virusa.

"Morate da se pridržavate pravila, jer ćemo uskoro moći da skinemo maske i da se poljubimo i zagrlimo i da širimo ljubav Seviljom. Pripremite se, 2021. godina je godina u kojoj će se okončati pandemija i u kojoj ćemo uživati u životu", poručio je Melkior.

Gašpar, Melkior i Baltazar se slave širom Španije, a smatra se da su oni bili prvi koji su posjetili Hrista kao dijete sa zlatom, tamjanom i smirnom.

Djeca na Bogojavljanje dobijaju poklone od svojih roditelja koji im govore da su to darovi od Tri Kralja, a ne od Deda Mraza, koji je kasnije takođe postao popularan u Španiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana