Sedam precijenjenih mjesta koja su razočarala turiste: Na fotografijama djeluje bajkovito, ali...

Agencije
Sedam precijenjenih mjesta koja su razočarala turiste: Na fotografijama djeluje bajkovito, ali...

Na popularnoj stranici Reddit otvorena je tema sa pitanjem: Koje je najprecijenjenije mjesto na kom ste ikada bili?

Život u karantinu i višak slobodnog vremena nadahnuo je brojne korisnike na dijeljenje svojih razočaravajućih putovanja.

S obzirom na to da dobar dio korisnika na ovoj internet platformi čine Amerikanci, odmah su počeli da pljušte gradovi iz Sjednjenih Američkih Država, ali na spisku se našlo i nekoliko evropskih destinacija.

1. Miris Los Anđelesa
Los Anđeles bio je jedan od prvih odgovora na postavljeno pitanje o najprecijenjenijim mjestima u svijetu. “Osjeća se na urin, treba ti dva sata da bilo gdje dođeš i neprestano je vruće”, pojasnio je svoje razloge jedan od korisnika.

2. Užasan saobraćaj San Franciska
Miris urina smeta i ljudima koji posjećuju San Francisko. Korisnica je na Redditu napisala da je skup za život, da joj smeta miris urina na ulicama, visok porez i užasan saobraćaj.

3. Doček Nove godine na Tajms Skveru u Njujorku
“Tajms Skver je posebno precijenjen, Išao sam sa djevojkom prije par godina, njenim bratom i njegovom djevojkom. Bilo nam je grozno. Na kraju smo se pokupili sa trga i odbrojavanje pogledali na televiziji u jednom restoranu sa korejskim roštiljem. Mnogo bolje smo se proveli u restoranu”, tvrdi učesnik ove platforme.

4. Papreno skup Dubaji
“U pustinji je. Ništa osim skupih automobila, hotela i prokletog pijeska svuda”, bio je jedan od komentara.

5. Mala sirena u Kopenhagenu
“Turisti jure u krdima da bi je vidjeli, a većina ode razočarana. Obično kažu nešto poput: to je samo mala bakrena skulptura na kamenu u luci”, izjasnili su se korisnici koji nisu bili oduševljeni ni skulpturom Male sirene koja je jedan od prepoznatljivih simbola Kopenhagena.

6. Zagađenje u Parizu
“Svi kažu Pariz, Pariz je grad ljubavi. Ja sam Francuskinja i ne razumijem raspoloženje koje vlada oko ovog grada. Pariz je siv i zagađen”, podijelila je svoje viđenje korisnca platforme.

7. Manjak sadržaja u Brižu
“Briž nije impresvan. Priznajem vrlo je lijep, ali tu nema šta da se radi”, napsao je nezadovoljni posjetilac.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana